Musicalnieuws.nl

Ballet meets hiphop in nieuw sprookjesavontuur 'GRIMM' van Het Nationale Ballet en ISH

GRIMM * Ballet meets hiphop in nieuw sprookjesavontuur * Familievoorstelling van de Junior Company van Het Nationale Ballet en ISH * Geïnspireerd op de wereldberoemde sprookjesfiguren van de gebroeders Grimm * Tournee door heel Nederland van 11 april t/m 27 mei 2018

De Junior Company van Het Nationale Ballet en ISH Dance Collective brengen in het voorjaar van 2018 de familievoorstelling GRIMM. Ballet meets hiphop in deze nieuwe productie waarin wereldberoemde sprookjesfiguren als Roodkapje, Sneeuwwitje en de zeven dwergen, Rapunzel, en Assepoester uit de verhalen van de gebroeders Grimm een nieuw avontuur beleven.    

Marco Gerris (ISH) en Ernst Meisner (Junior Company, Het Nationale Ballet) laten de eigen danstalen van de balletdansers van de Junior Company en performers van ISH samensmelten tot een nieuwe sprookjesvoorstelling voor alle leeftijden. GRIMM is het vervolg op de succesvolle productie Narnia uit 2015.
GRIMM gaat op zondag 22 april in première in Nationale Opera en Ballet en is tot en met zondag 27 mei 2018 te zien door heel Nederland.
 
GRIMM
In de nieuwe voorstelling GRIMM belanden twee jongens in een fantasiewereld waar ze de meest beroemde sprookjesfiguren uit de verhalen van de gebroeders Grimm tegenkomen waaronder Roodkapje, Sneeuwwitje en de zeven dwergen, Rapunzel, en Assepoester. Er volgt een bont avontuur, waarin de balletdansers van de Junior Company en performers van ISH opnieuw hun eigen danstalen op bijzondere wijze laten samensmelten.
In 2015 brachten de Junior Company van Het Nationale Ballet en ISH de succesvolle productie Narnia: De Leeuw, de Heks en de Kleerkast geïnspireerd op het beroemde boek The Lion, the Witch and the Wardrobe van C.S. Lewis, in de Nederlandse theaters.
 
GRIMM - credits
Concept, choreografie & regie: Ernst Meisner & Marco Gerris
Muziek: Scanner (Robin Rimbaud) (nieuwe compositie)
Video: Aitor Menta
Lichtontwerp: Mike den Ottolander
Kostuumontwerp: Studio Ruim (René van der Leest)
Dansers: Junior Company Het Nationale Ballet & ISH Dance collective
Landelijke tournee: 11 april t/m 27 mei  2018  
Speellijst: http://www.thisisish.com/nl/shows/grimm