Musicalnieuws.nl

B boy moet, ja MOET, je zien

Vijf mannen liggen op de grond, bewegen synchroon tot één van langzaam tot bloei komt. Adembenemende schoonheid die een hele voorstelling lang in alle mogelijke variaties vastgehouden wordt.

Vijf totaal verschillende mannen creëeren met elkaar een ontroerend en inspirerend feest van spierkracht, humor en ongelofelijke souplesse. Maar ze schuwen ook de twijfel en de zwartheid niet. Ze zijn stoer én kwetsbaar, zwepen elkaar op en zijn vertederend lief. Ze nemen het publiek gevangen in een niet aflatende  maalstroom van beweging, én solo én in grenzeloze synchroniciteit. Het publiek kijkt gebiologeerd toe en wil maar een ding : meer! 

"Vanuit het niets iets maken, dat is het mooist" Zo wordt aan het begin gezegd. Pom Arnolds, Kenji Hendriks, Tim Jansen, Dietrich Pott en Remses Rafaela nemen je mee in hun bezieling in hun breakdance, elk op volstrekt eigen wijze en met een eigen verhaal.  Als je niets weet van breakdance moet je deze voorstelling juist gaan zien, er gaat een ongekende wereld voor je open. De humoristische kracht van Remses, de jeugdige bravoure van Tim, de krachtpatsende energie van Dietrich, de kwetsbare lenigheid van Pom, en de niet aflatende energie van Kenji nemen je mee hun wereld in. Een wereld van battles en crews, van competite en jezelf opstuwen, van eindeloos trainen en jezelf en elkaar opzwepen.  Ze klimmen, vallen, staan weer op.  En als je eigenlijk wilt roepen: he dit kan niet...Klimmen ze nog  hoger, vallen nog harder, dansen alsmaar door. Waar ze synchroon gaan ontroeren ze diep. Waar ze elkaar opvangen ook.

Jolanda Spoel heeft een gouden concept bedacht met het combineren van film en theater, van verhalen en vertonen, van 5 individuen en 1 hecht team.  De komst van Sheyd Darab met een totaal andere energie en een enorme ontregeling van de jongens onder elkaar bubbel is een mooie vondst. Je zou anders bijna vergeten dat deze mannen nog iets anders doen dan breakdancen.Hoeveel uren totale toewijding en training ligt er onder deze voorstelling? 

Dit moet je zien.  Een glimp van een wereld die je zo zou willen binnenwandelen om je dan lang te verwonderen en te laven. Dit verdient een langere theatertour in grote zalen, want je komt moe van de dag binnen en gaat totaal overdonderd en  mega blij weer naar buiten.   Zien!

Door Elise Kant

Kijk HIER voor ons fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025