Musicalnieuws.nl

AZOV, WestEnd en Brassica stralen samen in All Together Now

All Together Now is een initiatief van MTI (Musical Theatre International), de grootste uitgeverij van musicals ter wereld! In een uniek musicalproject in het weekend van 12 t/m 15 november spelen wereldwijd, tegelijk, 2500 groepen in 40 landen een musicalconcert ‘All Together now! Stichting De Maatjes i.s.m. AZOV (Abbekerk), Brassica Musicals (Heerhugowaard) en Westend incl. Westend Junior (Hoorn) heeft voor Nederland deze kans gepakt. Op zaterdag 13 november speelde zij o.l.v. het Grand Circle Orchestra verschillende bekende en onbekende musicalsongs.

Met de drie grootste en meest gerenommeerde musicalverenigingen van West Friesland samen op één podium is verbinding belangrijk. De liefde die allen delen voor het vak is erg mooi. Al het enthousiasme spat van het toneel af. De clubleden die na 2,5 jaar eindelijk weer op het toneel mochten staan. Of zelfs voor het eerst bij deze verenigingen het toneel betreden na 2 jaar lid te zijn! De samenhorigheid is enorm en de respect naar elkaar toe is iets waar velen wat van kunnen leren.

Van Mary Poppins tot Les Miserables, alle mogelijke genres binnen de kunstvorm komen voorbij. 17 musicalklassiekers passeren de revue. Allen samengesteld door producent en regisseuse Ineke de Geus. Een echte die-hard. De liefde en zorg die zij voor deze groepen heeft is prachtig. Zo ziet men dat hard werken altijd belangrijk is. Meer dan 100 zangers staan te stralen onder haar vleugels. De prachtige liederen worden allen live begeleid door het Grand Circle Orchestra o.l.v. Gerbrand van Kolck.
 
Vele van deze groepen hebben wij vaker in actie gezien. En nog weet men ons te verbazen met het enorme talent van deze ‘amateurs’. Aangezien het woord amateur niks zegt over het niveau. Zo steelt Dave Moses van AZOV de harten van het publiek met een klassieker uit Oliver, weet Femmy Appelman de harten te doen smelten met het prachtige “I dreamed a Dream” uit Les Miserables en weten Marlou Schoen, Luuk Schwering en Lideke Klouwer iedereen mee te krijgen met het vrolijke “Supercalifragilisticexpialidocious” uit Disney’s Mary Poppins. Dat iedereen samenwerkt is o.a. te zien in de samenstellingen binnen een lied. Zo zingen verschillende solisten uit verschillende groepen samen. De verschillen resulteerde in een hoop heen en weer gereis binnen de groepen. Wat al gelijk een fijne sfeer geeft. 

De gevarieerde avond vol liefde werd soms onderbroken door een filmpje met bekenden uit het musicalvak, Stephen Sondheim en Harvey Fierstein, om maar iemand te noemen, die allen vertelden wat musical en theater voor hun betekend. Ook werd er tussen het “All Together Now- Repertoire” ook stil gestaan bij de toekomst. Alle groepen lieten een klein voorproefje zien van hun volgende productie. Laura Verdonschot vertolkte namen AZOV een prachtig voorproefje uit “Jesus christ superstar”. Brassica liet iets zien uit de langverwachte nederlandse versie van “Dr. Zhivago”. En Westend hoopt hun tweeluik te kunnen afsluiten met de voorstelling “Stil verzet”. 

All Together Now is zeker een succes te noemen. Alle enthousiaste betrokkenen waren enorm blij om weer in een theater te zijn. De voorproefjes van de verschillende voorstellingen heeft ons zeker nieuwsgierig gemaakt. Wij hopen AZOV, WestEnd en Brassica snel weer in hun stadje op het toneel te zien stralen.

Door Jennifer Hoffmann

Producties Musical 2.0 - 2024/2025