Musicalnieuws.nl

Avenue Q van LEF! maakt iedereen vrolijk

Ja, soms is het zo. Dat je zit te kijken en word je vanaf seconde één gelukkig. Dat je een beetje verliefd wordt op de hele cast, inclusief de echt prachtige poppen, en dat je denkt: ik wil nog een keer! Avenue Q door LEF! doet dat allemaal. Wat een heerlijk explosie van liefde voor het leven in al zijn onvolmaaktheid, wat een passie op 16 gezichten, en wat een waterval van gelach en genieten in de zaal.

Waar te beginnen? Het ingenieuze decor, de briljante tussenstukjes met als absoluut hoogtepunt de zingende dozen, de buitengewone hoge kwaliteit van de zangers, de prachtige vertaling?  Of toch dit: hoe mensen met hun pop versmelten en in hun twee-éenheid je mee voeren in hun verhalen, waarbij ze in elkaar opgaan.  

Bianca Hooning zet een heerlijke én buitengewoon knap geloofwaardige Kate Monster neer of ze nu een braaf tutje is of een vrolijk sexbeest. Cath Bontje pakt je helemaal in met haar mooie diepe stem en het  bijna organische opgaan in Princeton. Mirjam van der Veen wil je mee haar huis nemen om haar absoluut geweldige interpretatie van Trekkiemonster, elk moment bij de hand te hebben, inclusief doorrrookte stem. En ja, Joep Beijnsberger mag ook mee, wat een feest, van fluisterzacht tot over de top Nicky, en dan dat prethoofd ernaast.  Adrienne de Jonghe steelt absoluut de show met haar geweldige  inleving, vloeiende bewegingen  en  mimiek en prachtig lied  van de tobbende Rod die zijn fantasieen uit laat komen . Annemieke Bilars komt binnen en dan gebeurt er iets in de zaal, het klinkt raar maar wat een overtuigende akelige sletterige Lucy zet ze neer, alle bewegingen door vertalend. Wilma van Camerijk en Sigrid Broekman hoeven nooit meer werk te zoeken als ze als slechte ideeen beertjes de wereld rond gaan reizen sluit iedereen ze in hun hart. Helen Koopman zet zo n irritant goede personificatie van Gordon neer dat je moet oppassen haar niet echt voor hem aan te zien. Leontien Hubrecht is zoo leuk als Pink Sterren, zo ongelofelijk grappig (een echte topper!) en echt heerlijk zingend. Karin Wullems overtuigt als het wat sullige mannetje Brian met zijn hart op de goede plaats, heel grappig!  Maar niet alleen  zij verdienen een corso wagen vol complimenten. Rico Rinkel en Irene Bernardt op het programma aangeduid als respectievelijk arm van Trekkie en Nickie  samen met Willy Makkee en Sophie Smit zijn meesterlijk in hun aaneenschakeling van rollen en koppelstukken. Prachtige mimiek, en probeer maar eens niet te lachen wanneer zij langs je dansen als bloem of opgaan in hun rol als doos. Echt geweldig. En wat een  prachtige stemmen!

Het verhaal geeft de boodschap mee dat je door een ander te helpen jezelf helpt, en tussen de grappen door komt die boodschap ook werkelijk binnen. Menig fondsenwerver steekt van de aanpak nog wat op!  En.. Twijfel je aan jezelf? Heb je niet zo'n leuke dag?  Neem een flinke dosis LEF! en je dag is weer goed. Je fietst zingend naar huis, en droomt van het moment dat deze voorstelling op DVD uitkomt. Dé remedie tegen mismoedigheid en getob immer binnen handbereik.

Morgen spelen ze voor de laatste keer, het is uitverkocht maar toch.. ga voor de deur liggen en hoop dat er nog een kaartje vrijkomt. Deze wil je niet missen

Door Elise Kant

Kijk HIER voor ons fotoverslag en hou onze facebook pagina in de gaten voor een uitgebreid fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025