Musicalnieuws.nl

AUDITIES: Ruud van Overdijk regisseert Engelstalige “Dogfight” bij Stichting MAE

Komend seizoen produceert Stichting MAE een Engelstalige versie van de musical “Dogfight”, met regie van Ruud van Overdijk (Chess, Jesus Christ Superstar, Rent). De muzikale leiding is in handen van Daan Achterberg (13 De Musical, DOX Utrecht) en Melissa Zijsling tekent voor choreografie. De musical zal in het weekend van 10 en 11 februari 2024 te zien zijn in ‘t Zonnehuis te Amsterdam. In augustus vinden audities plaats voor deze productie.

De muziek van Dogfight werd geschreven door Benj Pasek en Justin Paul, die later bekend werden door hun werk aan Dear Evan Hansen, La La Land en The Greatest Showman. De musical speelt zich af in het Amerika van 1963 en volgt een groep jonge mariniers op de avond voordat ze uitgezonden worden naar Vietnam. Ze nemen deel aan een wrede wedstrijd - de dogfight - waarin degene die het lelijkste meisje mee weet te nemen als date, de pot met geld wint. Marinier Eddie Birdlace weet serveerster Rose Fenny te strikken. Tegen alle verwachtingen in, ontstaat er een band die Eddie een nieuwe kant van zichzelf én Rose laat zien. Schuldgevoel en spijt beginnen aan hem te knagen wanneer hij de moraliteit van het spel en de keuzes die hij heeft gemaakt, in twijfel trekt.

Repetities voor deze productie vinden op maandagavonden plaats in Utrecht, met enkele repetities in Amsterdam. Hoewel dit een amateurproductie betreft en geen betaalde posities, wordt gestreefd naar een semi-professionele werksfeer. Daarnaast zijn er ook stageplekken beschikbaar.

Meer informatie over de productie, karakterbeschrijvingen en het aanmeldformulier zijn te vinden op www.stichtingmae.nl/dogfight.