Musicalnieuws.nl

Audities Kleintje BMT voor nieuw geschreven sprookjesmusical Boe!F 

Na het overweldigende succes van De Tovenaar van Oz, de musical waarmee Kleintje BMT in de eerste week van januari vijfmaal voor een volle zaal speelde, kondigt de jeugdgroep van Het Brabants Muziek-Theater nu haar nieuwe productie voor 2019 aan: Boe!F, een zelfgeschreven sprookjesmusical voor jong en oud. Inschrijven voor de audities is vanaf nu mogelijk.

“We merken dat het steeds lastiger wordt om geschikte musicaltitels te vinden voor een groep als Kleintje BMT,” vertelt voorzitter en producent Alexandra Peperkamp. “Er zijn maar weinig specifiek voor kinderen geschreven musicals – met teksten, muziek en humor die niet alleen door kinderen gespeeld, maar ook door kinderen begrepen kunnen worden – die ook nog eens de ruimte bieden voor genoeg rollen om met de grote groep kinderen waarmee wij werken op te kunnen voeren.” Daarom kiest Het Brabants Muziek-Theater er dit jaar voor om zelf een stuk te laten schrijven: Boe!F.

Bekend sprookje in een nieuw jasje
Boe!F is een sprookje zoals alle anderen: met een verteller, een fee, een koets, een prins, een kikker, giftige appels, zingende bomen, sprekende spiegels, een vliegend tapijt en natuurlijk... een schurk. Een slechterik. Een Boef. Het vredige sprookjesland Hier Heel Ver Vandaan wordt bruut verstoord door Boef. Hij komt wraak nemen op al dat misselijkmakend geluk. Zal het de sprookjesfiguren lukken hem te stoppen? Of zal er na Boef’s wraak nooit meer iemand zijn die zijn verhaal eindigt met: ‘en ze leefden nog lang en gelukkig…’?

Mijn inspiratie voor Boe!F komt voort uit de sprookjes van Disney,” vertelt Caresse Donks, regisseur/choreograaf van Kleintje BMT en schrijfster van het stuk, “doordat de elementen uit die sprookjes altijd raak zijn: dynamische personages, drama, een verlangen of doel en het tegenwerken daarvan, goede muziek en natuurlijk een goede dosis humor. Die elementen en sommige verhalen van al die prachtige sprookjes bundelen we nu in één nieuw sprookje: een stuk met veel herkenbare momenten, maar dan nét even anders.”

Kleintje BMT
Al bijna twintig jaar zorgt Kleintje BMT ervoor dat kinderen van jongs af aan kennis kunnen maken met zang, muziek, dans en acteren. Onder leiding van een professioneel productieteam krijgen kinderen een gedegen opleiding: een totaalpakket van spel, dans en zang, waarvan ze ook nog eens een dosis zelfvertrouwen krijgen waar ze hun leven lang profijt van hebben. Dat merken leerkrachten op school bijvoorbeeld: ‘Kleintjes’ geven spreekbeurten als de beste, durven zich makkelijker te profileren en staan steviger in hun schoenen. En hoe lekker is het als een kind leert zich even in een sprookjeswereld te verplaatsen? Even weg van de harde maatschappij, juist in deze tijd. Durf te dromen!

Inschrijving audities geopend
Boe!F gaat in het voorjaar van 2019 de Brabantse theaters in, maar toch wordt er binnenkort al geauditeerd. “Die extra paar maanden tot de zomervakantie geven ons de kans om los van het script met de kinderen te gaan spelen en zingen,” vertelt Caresse, “waardoor we nog beter kunnen bekijken wie geschikt is voor welke rol, voordat we na de zomer met een sterke rolverdeling van start gaan met de scriptrepetities.” Kinderen die in het schooljaar 2018–2019 tussen de 8 en 15 jaar oud zijn kunnen zich vanaf nu aanmelden voor de audities. Deze worden op vrijdag 16 en zaterdag 17 maart gehouden in S.C.C. De Vink in Schijndel, waar later ook de wekelijkse vrijdagmiddagrepetities zullen plaatsvinden. Meer informatie over Boe!F en het inschrijfformulier zijn te vinden op de website van Het Brabants Muziek-Theater: www.brabantsmuziektheater.nl