Musicalnieuws.nl

Assisen IV: De Sterrenmoord van productiehuis Uitgezonderd staat garant voor een spannende avond

Theater Elckerlyc in Antwerpen wordt voor even omgebouwd tot rechtszaal voor de assisenzaak 'De Sterrenmoord'. Langs de rode loper werden afgelopen zaterdag de genodigden begeleid naar de zaal waarin zij als volksjury fungeren. Assisen IV: De Sterrenmoord van productiehuis Uitgezonderd staat garant voor een spannende avond. Met hoofdrollen voor Bieke Ilegems, Eric Goossens, Frans Maas, Tom Audenaert, Peter Thyssen, Kim van Oncen, Manou Kersting en Veerle Malschaert wordt de 4e assisenzaak naar het toneel gebracht. Zij hebben één doel: het publiek/de volksjury overtuigen van de schuld of de onschuld van de beklaagde.

Hubert van Parijs is vermoord, zo blijkt uit onderzoek. Deze invloedrijke culinair journalist schreef vlak voor zijn dood een vernietigende recensie over het sterrenrestaurant Chez Lulu van chef Lucien Valcke. Dit artikel betekende het einde van de vele reserveringen voor het restaurant, alsook mogelijks het verliezen van zijn Michelin-ster. Is dit reden genoeg om een moord te plegen? Het verhaal trekt een beerput open aan emoties en motieven, waarna het aanwezige publiek via stemming een besluit moet nemen: Is Lucien Valcke schuldig van de moord op Hubert van Parijs?

In het dagelijks leven zijn Eric Goossens (procureur des konings) en Bieke Ilegems (advocaat van Lucien Valcke) getrouwd, maar in deze assisenzaak staan zij letterlijk tegenover elkaar. Dit zorgt voor een leuke dynamiek op het podium, zeker als Bieke in haar rol hem de opmerking 'Pff, ben daarmee getrouwd' toewerpt. Veel credits zijn te geven aan Eric Goossens, die zijn rol in zeer korte tijd heeft moeten aanleren. Advocaat Walter Damen kon het de rol niet meer combineren met zijn werk, waardoor Eric in de week voor de première volop aan het studeren is geslagen om de grote lappen tekst uit zijn hoofd te kennen. Hier was op het podium echter niets van te merken. Met glans kwamen de bewijsvoering en pleidooien over zijn lippen. Kim van Oncen speelt daarnaast een heerlijk luchtig typetje wat veel humor in het serieuze moordproces brengt. Ze speelt haar rol met verve: haar houding, zelf haar loopje naar de getuigenbank geven haar typetje die nonchalante uitstraling perfect mee. Via goed gespeelde flashbacks krijgt het publiek meer informatie over wie wat heeft gezegd en wanneer. Al deze informatie moet hen tot een eindbeslissing brengen, maar is dit wel de juiste?

Ook interesse om als volksjury deze interessante assisenzaak bij te wonen? Dit kan tot en met 3 juli 2022 in Theater Elckerlyc.

Door Samantha Brouwers

Kijk HIER voor ons fotoverslag