Musicalnieuws.nl

Assepoester staat garant voor heerlijk familieuitje‏

De musical Assepoester, die afgelopen zaterdag, 4 april 2015, in première ging in de Stadsschouwburg Antwerpen, is het tweede product van de samenwerking tussen Music Hall en Van Hoorne Entertainment. Vorig jaar was Doornroosje al tijdens de paasdagen te zien in België.

Assepoester vertelt het verhaal van de beeldschone Assepoester, die als voetveeg behandeld wordt door haar stiefmoeder en stiefzusje Priscilla en stiefbroer Govert. Als de kroonprins een bal organiseert om een vrouw te vinden wordt het Assepoester verboden om naar het bal te gaan. Met de hulp van een goede fee verschijnt ze uiteindelijk toch op het bal, waar de prins meteen zijn oog laat vallen op haar. Helaas moet Assepoester vóór 12 uur het bal verlaten, en laat ze prins en zijn gevolg achter zonder een spoor achter te laten. Op één van haar schoenen na. De verliefde prins reist vervolgens het land door om te zien wie de schoen past, waarbij hij wordt dwarsgezeten door de stiefmoeder van Assepoester, die graag wil dat Priscilla het hart van de prins verovert.
 
Voor deze musical is het sprookje natuurlijk geheel intact gelaten, op één verandering na: in plaats van twee stiefzusjes heeft Assepoester nu één stiefbroer en dat maakt het trio slechteriken wat completer en meer divers. En dat maakt het voor de oudere bezoekers (de papa's en de mama's) óók leuk om naar te kijken. Hun kroost, de prinsen en prinsessen in de zaal, genieten uiteraard volop, en dat begint al bij binnenkomst in het theater (met bakken vol snoep in de foyer) en in de zaal, waar lakeien de kinderen welkom heten en de zaal avast opwarmen. Een beproefd recept, maar het werkt en zorgt ervoor dat de kinderen en hun begeleiders zicht- en hoorbaar genieten.
 
Voor deze serie voorstellingen is een cast samengesteld die grotendeels uit Vlaamse acteurs bestaat. Een topcast. Anne van Opstal speelt net als vorig jaar de hoofdrol en doet dat uitstekend, met Thomas Van Goethem als prins Victorian aan haar zijde. Samen vormen zij een droompaar waar de toeschouwers zich volledig mee kunnen identificeren. Het trio slechteriken is eveneens uitstekend gecast en vult elkaar fantastisch aan. Britt Lenting speelt de stiefmoeder met verve en imponeert met haar verschijning en stem. Charlotte Campion, onlangs nog te zien als Maria in The Sound of Music, laat als Priscilla dit keer een heel andere (en komische) kant van zichzelf zien, en het lijkt er op dat zij net zo (of zelfs meer) geniet van deze rol dan het publiek. Het plezier druipt ervan af. Nordin de Moor is de rol van stiefbroer Govert. In de musicals Spamalot en Shrek wist hij al te imponeren met een komische rol, ook in Assepoester zet hij een geweldige rol neer en gaat hij helemaal los, tot hilariteit van het publiek. Overige rollen zijn er in deze musical voor Peter Thyssen (koning), Ianthe Tavernier (ensemble en goede fee), Helle Van Der Heyde, Mart van den Hoof en Samuël Anastasi.
 
Met Assepoester staan Music Hall en Van Hoorne Entertainment weer garant voor een familievoorstelling die er mag zijn en waarop volop te genieten valt. En met een topcast die we volgend jaar in Sneeuwwitje graag weer terugzien.