Musicalnieuws.nl

ASK-Theater brengt een vermakelijke Arthur en het Zwaard in de Steen

Op woensdagmiddag 28 november was MusicalNieuws aanwezig bij Arthur en het Zwaard in de Steen van het ASK-Theater in theater Orpheus in Apeldoorn.

Het is alweer 2 jaar geleden dat wij mochten genieten van Robin Hood en het verdwenen goud geschreven door I&L Entertainment en uitgevoerd door het ASK-Theater. Het toeval wil dat zij dit jaar wederom een productie van I&L op de planken brengen en wel Arthur en het Zwaard in de Steen.
 Net zoals bij Robin Hood heeft ASK-Theater ook bij deze productie er een eigen draai aan gegeven.  Zoals bijvoorbeeld het decor. ASK-Theater bezit een groep enthousiaste vrijwillegers die er elk jaar weer voor  zorgen dat alles er tip top uit ziet.

Deze vrijwilligers krijgen niets uitbetaald maar steunen de doelstelling van ASK-Theater om kinderen de gelegenheid te geven tenminste 1 keer in hun jeugd met theater in een schouwburg in aanraking te laten komen. (Jeugd)theater is vormend. De gezamenlijke beleving die in de scholen kan worden besproken is een waardevolle aanvulling op je kind- en mens zijn. Of je nu onderdeel bent van het publiek of van de groep die het mogelijk heeft gemaakt dat je kunt kijken, maakt niet uit: je beleeft het met z’n allen.

Het verhaal: Duik samen met Arthur in het spannende en swingende musicalavontuur! Arthur heeft het zwaar. Op school is hij het mikpunt van pesterijen en thuis kan hij totaal niet overweg met zijn stiefmoeder. Hij droomt vaak weg bij de verhalen over zijn grote held Koning Arthur. Als hij tijdens een heftige storm geraakt wordt door de bliksem, ontwaakt hij vol verbazing in de wereld van zijn lievelingsverhaal. Daar sluit hij vriendschap met de mooie Guinevere en de stoere ridder Lancelot. Samen gaan ze op zoek naar het magische zwaard in de steen. Want degene die dit zwaard te pakken krijgt zal de baas worden van het land. Helaas voor de nieuwe vrienden, is ook de kwaadaardige Morgana op zoek naar het magische voorwerp. Samen met haar hulpjes zet ze alles op alles om Arthur te dwarsbomen. Wie zal als eerste het zwaard vinden? En wie zal Koning(in) worden van het land?
De Arthur-legende is speciaal voor de hele familie verwerkt in een hippe, humorvolle en avontuurlijke familiemusical. Een musical over moed, vriendschap, familie en liefde…

Arthur wordt op overtuigende manier gespeeld door Dennis Crefhorst met naast hem de mooie Desiree Blom als Guinevère. Samen met Onno Vis als Lancelot zijn de drie de helden van het stuk. Uiteraard moeten er ook slechteriken zijn om het spannend te houden en dat zijn Morgana met haar drie hulpjes: Mordred, Gareth en Gawain. Gespeeld door een vocaal erg sterke Leonie Kroon met naast haar Michael Karman, Rick Riensema en Wouter Termaat. Waarbij Wouter Termaat toch wel de harten van het publiek wint met zn schattige gezichtsuitdrukkingen.

Helaas speelde de show op 30 november hun laatste voorstelling, maar wij hopen volgend jaar weer aanwezig te zijn bij de volgende productie van ASK-theater.

Kijk HIER voor ons fotoverslag en hou onze facebookpagina in de gaten voor meer foto’s