Musicalnieuws.nl

ASK brengt Robin Hood op geheel eigen wijze

Op 31 oktober 2015 schreef MusicalNieuws al een lovende recensie over Robin Hood en het verdwenen goud van I&L Entertainment en op donderdag 1 december waren wij aanwezig bij de versie van het ASK Theater in Apeldoorn

Bij het ontvangst bij de deur troffen wij een trotse Burgemeester van Nottingham (Mark Brouwer) en zijn assistente, die ons vertelde dat ASK de Zilveren  erepenning had ontvangen van de Burgemeester van Apeldoorn. ASK is hier natuurlijk heel trots op en terecht! Het ASK-Theater.is in 2016 al 115 jaar oud, maar nog steeds blijken veel scholen, instellingen, sponsoren, vrienden, kennissen en nog veel meer mensen deze jaarlijkse traditie van ASK zeer op prijs te stellen. Afgelopen jaren groeide het aantal bezoekers naar zo’n 10.000!
De doelstelling van het ASK-theater is:kinderen de gelegenheid geven tenminste 1 keer in hun jeugd met theater in een schouwburg in aanraking te laten komen. Waardoor ze ook de toegangsprijs heel laag willen en dit lukt door middel van heel veel vrijwilligers en natuurlijk door sponsoren en donaties.

ASK heeft van Robin Hood en het verdwenen goud een geheel eigen show gemaakt. Dit valt al op bij binnenkomst van de zaal, want er is gelijk bedrijvigheid op het podium: een aantal mensen zijn bezig met het leren schieten met pijl en boog.
Het verhaal de show is uiteraard niet veranderd en gaat in het verleden eigenlijk verder waar het originele verhaal ophoudt. Robin Hood (gespeeld door Dennis Grefhorst) is inmiddels samen met Lady Marian (Leonie Kroon) en ze zijn in blijde verwachting van hun eerste kindje. Tegelijk in het heden werpt de vrouwelijke Robin in het heden (Romy Raayman) zich op als held om haar Oma (Ciska Borghoff) financieel te redden, zodat Oma haar huisje niet uitgezet wordt. Ze krijgt hierbij hulp van een innemende Will Scarlett, gespeeld door Pim Brouwer.

De slechterik van het verhaal in het heden, de burgemeester van Nottingham wordt op heerlijke wijze gespeeld door Mark Brouwer.
Als Koning John, de slechterik van het verleden, zien wij Michael Karman die een heerlijk over-de-top komische Koning neerzet. Het aantal wachters van de Koning zijn in deze versie dubbeld en worden gespeeld Tim Ruis, Siena Lammers, Rick Riensema en Severine Heinen. Zij zorgen voor de extra komische noten, maar ook voor een lesje Franse taal.

Deze versie is erg vermakelijk en de extra toevoegingen geven net een nieuwe dimensie aan de toch al heerlijke voorstelling. De cast is erg overtuigend en hebben er duidelijk erg veel lol in. Hier reageert het publiek heerlijk op en leven met alles goed mee.
De voorstelling is van 29 november t/m 2 december 2016 wel  9 x gespeeld en elke voorstelling was nagenoeg uitverkocht. Dit is toch wel een prima prestatie in de tijd, waarin theaters toch wat leger blijven dan in het verleden!
Naast reeds genoemde hoofdrollen zien wij ook: Wouter Termaat als Broeder Tuck, Onno Vis als Kleine Jan,  Tim Buis, Siena Lammers, Rick Riensema, Severine Heinen, Leroy van Pruijs, Gerda de Jong, Rachel Beerda, Sarah Zandvliet, Corry Mulderij. Valerie Kortekaas, Merijn Nelissen, Jesra Schoondermark, Gerda Markvoort, Desiree Blom, Dorien de Haan, Sheila da Costa Gomes, Anemiek de Looze, Leonie van Buren, Michelle de Frankryker, Michelle van Bennekum, Zoë Kluft en Gerda de Jong

Onze complimenten aan ASK en wij kijken uit naar de volgende show!

Ons korte fotoverslag vind je hier 
Een uitgebreid fotoverslag vind je op onze facebookpagina en vergeet deze niet gelijk te "liken"

Producties Musical 2.0 - 2024/2025