Musicalnieuws.nl

As, wegdromen met Helge Slikker

Helge Slikker is voor het grote publiek misschien niet de meest bekende muzikant van Nederland. Toch staat de 41-jarige Utrechter met regelmaat op de b├╝hne. Zo toerde hij eerder met de band Miss Molly & Me en Happy Camper.

Naast muzikant is Slikker ook film- en theatercomponist. Hij schreef theatermuziek voor Oostpool en De Toneelmakerij en componeerde muziek voor vele nationale en internationale films, zoals Infiltrant, They Have Escaped en Kauwboy. Voor laatstgenoemde film kreeg Slikker zelfs de Gouden Kalf.

Met het theaterconcert As neemt Helge Slikker samen met producer en muzikant Dave Menkehorst je mee naar zijn geliefde IJsland. Slikker zette in 2000 voor het eerst voet op het eiland en was op slag verliefd. Vanuit de fascinatie en liefde voor IJsland schreef hij een verhaal dat de basis vormt voor een reeks filmische liedjes. De bizarre muzikale roadtrip gaat over rouw en het herontdekken van de liefde, over nietigheid, de ruige IJslandse natuur en de goden verzoeken.

Vanaf de eerste minuut weet Helge (Geluk in het oud-Noors) je te raken met zijn warme en soepele stem. Samen met Dave Menkehorst bespeelt Slikker bas, gitaren en een drumstel en met luisterend met je ogen dicht lijkt het net alsof er een hele band op het podium staat. De voorstelling wordt gedragen door de muziek en de liedjes. Het verhaal dat zich afspeelt op de grens van de mensenwereld en de wereld van de Noordse mythologie wordt ondersteund door slowmotion achtergrondbeelden van IJsland.

IJsland, een mystiek land. Onherbergzaam, koud, dunbevolkt, land van geisers en vulkanen. Het zien van de beelden wekt interesse op om een stedentripje IJsland te boeken. Om net zoals Helge Slikker een roadtrip te maken over het eiland. Wacht even met boeken tot november, want dan is de nieuwe cd van Slikker pas te koop.

Première theaterconcert As. Gezien maandag 25 februari in de Kleine Komedie in Amsterdam
Helge Slikker en Dave Menkehorst
Regie: Paul de Munnik