Musicalnieuws.nl

Artieste Sandrine grijpt de hoofdrol in een musicalrevue over het leven van de legendarische Josephine Baker

Sandrine vertolkt de rol van Josephine Baker in de nieuwe versie van JOSEPHINE B. - DE MUSICALREVUE

Spannende tijden ten huize van Judas TheaterProducties…komend weekend gaat de gelauwerde musical Ganesha-een perfecte god in première in de Rode Zaal van het Fakkeltheater. Ondertussen blijft het team plannen smeden en kondigen ze fier hun volgende productie aan: Josephine B. - de musicalrevue. Een stuk geschreven door Frank Van Laecke, Allard Blom en eigen muziek gecomponeerd door Sam Verhoeven. Tien jaar geleden ging deze musicalrevue over het leven van de legendarische revue-artieste én verzetsheldin Josephine Baker in première. Hoog tijd voor een reprise 2.0. met niemand minder dan artieste Sandrine in de hoofdrol. Martin Michel staat in voor de regie van deze meeslepende voorstelling en Arno Bremers mag opnieuw uitpakken met de prachtigste kostuums. Sandrine zal niet alleen op het podium staan. Zij wordt vergezeld door een mannenensemble. We houden nog even geheim wie hier de honneurs zal waarnemen. Josephine B. - de musicalrevue gaat in première op 6 oktober 2022 in de Rode Zaal van het Fakkeltheater.

REGISSEUR MARTIN MICHEL KIEST MET VOLLE OVERTUIGING VOOR DEZE BIJZONDERE MUSICALREVUE.

Regisseur Martin Michel is opgetogen over de plannen om Josephine B. opnieuw op de planken te brengen: "Iedereen heeft wel een beeld bij een icoon als Josephine Baker. Haar levensverhaal is zo boeiend, zo vol verrassingen dat het zeker de moeite loont om haar verhaal nog eens te vertellen. Nieuwe muziek wordt gemengd met enkele van de bestaande nummers van Josephine Baker. We kijken met een moderne, frisse blik en kiezen voor de vorm van een revue. “Revue” en “Josephine Baker” zijn immers onafscheidelijke begrippen."

Sandrine kijkt er naar uit om  in de huid van Josephine Baker te kruipen: "Josephine Baker was  een pionier. Een artieste die geloofde dat alles kon. Ze trok van de ghetto in Amerika naar Parijs om armoede en misbruik te ontvluchten. Ze kwam op voor de mensenrechten, werd een spion voor Jacques Abtey tijdens de W.O. II en vocht tegen rassendiscriminatie en voor haar regenboogkinderen. Het is een eer om in de huid te kruipen van zo een sterke, charismatische, intrigerende vrouw. Een vrouw die tien levens heeft gehad. Ze was een ‘triple threat’ zoals ze dat noemen. Ze kon evengoed zingen als dansen en acteren."

JOSEPHINE B. - DE MUSICALREVUE - een wervelende voorstelling over het leven van Josephine Baker.

“Josephine B. - de musicalrevue” vertelt het verhaal van ’s werelds bekendste revuester: Josephine Baker. Wie kent niet de dans in het pikante bananenrokje? Dè grote doorbraak in Parijs voor de van origine Amerikaanse. En daarna gaat het snel. Ze windt niet alleen het publiek om haar vinger, maar ook een hele reeks aan mannen. Begin jaren ’20 maakt Josephine haar debuut op Broadway om zo de eerste zwarte ‘superster’ te worden. Maar Josephine was geenszins oppervlakkig. Van het begin af aan wendde zij haar roem aan om de positie van zwarte mensen te verbeteren waardoor de revuester uitgroeit tot een boegbeeld binnen de kwestie van de rassendiscriminatie in Amerika. Een revuester geeft je geen eigen musical. Natuurlijk niet. Een revuester geef je een eigen revue. Een spetterende revue over haar eigen leven. Van het begin in armoede tot het einde: gestorven tussen de recensies van haar laatste show in een Parijse hotelkamer. En natuurlijk alles er tussenin: haar verzetsdaden tijdens W.O. II, haar confrontatie met rassendiscriminatie, haar huwelijken, haar verlangen naar een kind, haar successen en flops op het podium. Bekende songs als J’ai Deux Amours en Then I’ll Be Happy komen uiteraard aan bod maar worden aangevuld met twintig nieuwe songs.

 

BIO SANDRINE

Sandrine Van Handenhoven staat bekend als veelzijdige zangeres. Muzikaal hoeft ze na al die jaren niemand meer te overtuigen. Ze werd ontdekt in 2004 tijdens het VTM-programma “Idool”. Sandrine haalde toen de finale niet, maar kreeg wel een platencontract. Sinds dan bracht ze verschillende singles en albums uit en was ze te zien op alle grote podia in binnen- en buitenland. In 2008 werd ze tweede bij de preselecties van Eurosong met het nummer “I feel the same way”. Sandrine presenteerde verschillende televisieprogramma’s en was ook een jaar te zien als omroepster op Eén. Ze maakte haar filmdebuut in de komedie “Wat mannen willen” en leende haar stem uit aan Tiana in de Disneyfilm “De prinses en de kikker”. Deze muzikale duizendpoot speelde hoofdrollen in de musicals “Notre Dame de Paris”, “Dreamgirls” en “Zoo of life”. Ze is ook regelmatig te gast in het populaire “Hotel Vocal” in het Fakkeltheater. 

JUDAS THEATERPRODUCTIES GAAT DEZE WEEK IN PREMIERE MET DE BEKLIJVENDE MUSICAL "GANESHA - EEN PERFECTE GOD".


Eindelijk gaat de langverwachte herwerking van hun succesproductie “Ganesha – Een perfecte god” in première in het Fakkeltheater. Regisseur Martin Michel legt de laatste hand aan deze creatie tijdens de repetities met Goele De Raedt, Kirsten Cools, Pieter Van Keymeulen en Wanne Synnave. "Ganesha - Een perfecte god" vertelt het verhaal van twee vriendinnen die naar India reizen. Tijdens de reis komt het publiek te weten welke geheimen deze dames met zich meedragen. De musical is vanaf 15 oktober 2021 te bewonderen in de Rode Zaal van het Fakkeltheater.
 

PRAKTISCHE INFO - JOSEPHINE B. - DE MUSICALREVUE

JOSEPHINE B. - DE MUSICALREVUE is te zien van 6 oktober tot en met 6 november 2022 in de Rode Zaal van het Fakkeltheater.

SPEELDATA

Première: 6 oktober 2022 om 20u00

Voorstellingen: 7, 8, 13, 14, 15, 20, 21, 22, 27, 28, 29 oktober en 3, 4, 5 november 2022 om 20u00

                         9, 16, 23, 30 oktober en 6 november 2022 om 15u00

Schoolvoorstellingen: 28 en 29 oktober 2022 om 13u30

 

RESERVEREN & TICKETS 070 / 246 036 – www.judas.be
Producties Musical 2.0 - 2024/2025