Musicalnieuws.nl

Aron Wade en Nick Delafontaine, pakken uit met psychologische thriller Duivelsengel

"Mémoiré Perdue", een artistiek initiatief van Nick Delafontaine en Aron Wade gaat op 2 maart in première met "Duivelsengel" van Dennis Potter, in Theater Klokhuis te Antwerpen. Deze keer gaan ze voor een psychologische thriller met Aron Wade, Bert Van Poucke, Birte Adriaensen en Pascale Wouters in de hoofdrollen. De repetities zijn volop bezig. Nick Delafontaine is regisseur. Opnieuw een ambiteus stuk voor dit jonge theatercollectief.

OVER DE VOORSTELLING DUIVELSENGEL - BITTERZOET
In ‘Duivelsengel' (Bitterzoet) vertelt Dennis Potter het verhaal van de familie Broex, brave burgers uit de middenklasse. Ze zouden een doodnormaal leven leiden, ware het niet dat hun dochter Caroline twee jaar geleden een zwaar auto-ongeluk heeft gehad en sindsdien leeft als een plant. Vader en moeder hebben zich opgesloten in hun tragiek en de verzorging van hun dochter is het enige waarvoor ze nog leven. Plots duikt echter Maarten bij hen thuis op. Als een door God gezonden engel brengt hij verlossing en loutering voor iedereen. Maar is het de verlossing waarop iedereen wacht.

In 1982 werd dit stuk verfilmd met Sting in de hoofdrol, onder de naam "Brimstone & Treacle".

Neem zeker een kijkje naar de TEASER

MEMOIRE PERDUE KOESTERT DUIDELIJKE AMBITIES IN DE THEATERWERELD
Er is een bijzondere voorliefde voor repertoirestukken waarvan ze merken dat het publiek hier zeker interesse in heeft, maar het genre niet zo vaak  meer gespeeld wordt in onze contreien. De mens is zijn verhaal. Steeds op zoek naar houvast en koestering, begrip en troost. Theater is de plek waar hij met zichzelf, auteurs en spelers in gesprek kan gaan. Confrontatie en loutering, reflectie en beleving. Mémoire Perdue wil zo’n plaats zijn.

PRAKTISCHE INFO
Speeldata: 
2-3-8-9-10 maart om 20u30 / 4 en 11 maart om 15u

Locatie: 
Theater Klokhuis, Vlaams Fruit, Parochiaanstraat 4 2000 Antwerpen
Website: www.memoireperdue.be 

Auteur: Dennis Potter
Regisseur: Nick Delafontaine

Cast: Aron Wade, Bert Van Poucke, Birte Adriaensen en Pascale Wouters