Musicalnieuws.nl

Armin van Buuren staat stil bij vier jarig ambassadeurschap voor Muziekids studio in het Prinses Máxima Centrum

Afgelopen vrijdag vierde Muziekids de samenwerking met DJ Armin van Buuren. Hij had zich op 13 januari, precies vier jaar geleden, verbonden aan Muziekids door middel van het openen van de Muziekids Studio in het Prinses Máxima Centrum. Om hierbij stil te staan waren er diverse muzikale activiteiten georganiseerd in het ziekenhuis. Stichting Muziekids biedt zieke kinderen in ziekenhuizen de mogelijkheid om muziek te maken. Zij bieden kinderen een muzikale afleiding tijdens hun verblijf in het ziekenhuis

Armin van Buuren is een van de meest succesvolle Nederlandse dj’s. Hij is al vijf keer uitgeroepen tot de beste dj van de wereld en brak in 2008 door in de hitlijsten van Nederland. “Het is fijn om verbonden te zijn aan een stichting als Muziekids. Door kinderen mee te nemen in de wereld van muziek kunnen ze het ziek zijn even loslaten’, aldus Armin van Buuren.   

Jordan de Vos, oprichter van stichting Muziekids, geeft aan dat zij heel dankbaar zijn dat Armin van Buuren zich destijds heeft verbonden aan de stichting. “Hij zet zich nog steeds in voor de studio in het Prinses Máxima Centrum, zo ook vrijdag. Armin was aanwezig in de studio voor een meet & greet. De kinderen konden daarnaast verschillende muzikale workshops volgen. 

Afgelopen jaren is Muziekids diverse samenwerkingen aangegaan met artiesten, zoals DI-RECT, Guus Meeuwis, Giel Beelen, Jeroen van de Boom, René Froger en Roel van Velzen. Iedere artiest die aan Muziekids verbonden is krijgt een eigen landingspagina. Deze pagina kunnen zij gebruiken om geld in te zamelen voor hun Muziekids Studio. 

 Muziekids

Muziekids zorgt voor muziek, afleiding, ontspanning en plezier bij zieke kinderen. Dit heeft een positieve werking op het herstelproces. Het doel is om in elk ziekenhuis een muziekstudio in te richten. Daarmee biedt Muziekids zieke kinderen de mogelijkheid om muziek te maken in het ziekenhuis waar zij verblijven. In een studio staan verschillende soorten muziekinstrumenten, een dj-booth en een ingericht podium. Ook kunnen kinderen vanuit hun bed muziek maken dankzij een troubadour-trolley. 

Voor meer informatie over Stichting Muziekids, zie: www.muziekids.nl

 


Producties Musical 2.0 - 2024/2025