Musicalnieuws.nl

Arjan Ederveen krijgt Gouden Genesius Penning 2018

Acteur en televisiemaker Arjan Ederveen ontvangt dit jaar de Gouden Genesius Penning. Dat maakt Stichting Tekstpierement bekend. De Penning wordt ieder jaar uitgereikt aan een podiumkunstenaar met uitzonderlijke talenten

De Gouden Genesius Penning is in 2015 in het leven geroepen ter nagedachtenis aan het werk van theaterpersoonlijkheid Jos Brink. Brink kreeg de originele Genesius Penning die Wim Sonneveld jaren heeft gedragen, nadat hij deze op zijn beurt van Hollywood acteur Fred Astaire ontving.    
 
Voor het bestuur van Stichting Tekstpierement was er geen twijfel over de keuze: “Arjan’s oeuvre is indrukwekkend en niet eenzijdig. Hij is een maker die zijn hart volgt en zichzelf constant blijft vernieuwen. Arjan werkt veel met jonge, talentvolle mensen die op hun beurt weert leren van zijn ervaring en talent.” Tekstpierement hecht er waarde aan dat laureaten van de Gouden Genesius Penning hun kennis en talent delen met de nieuwste generatie theatertalenten.
 
Eerder werd de Gouden Genesius Penning uitgereikt aan Ara Halici, Karin Bloemen en Stanley Burleson. Tussen 2009 en 2014 werd de penning als Jos Brink Genesius Penning in totaal zeven keer toegekend aan een talentvolle net afgestudeerde musicaltheaterstudent.
 
De Gouden Genesius Penning wordt op maandag 19 november aanstaande uitgereikt in de Koepelkerk in Amsterdam. Tijdens een feestelijk programma ontvangt Arjan Ederveen de Penning uit handen van Frank Sanders.   
 
Het bestuur van Stichting Tekstpierement bestaat uit Frank Sanders, Ine de Boer, Walter Groenen, Sebas van der Sangen, Christian Seijkens en Huub Verweij.

Producties Musical 2.0 - 2024/2025