Musicalnieuws.nl

Anniko van Santen ontvangt eerste luisterthriller Kobo Originals: De Kriminalist

Presentatrice Anniko van Santen ontving vandaag uit handen van scriptschijvers Dick van den Heuvel, Simon de Waal het symbolische eerste exemplaar van de thrillerpodcast De Kriminalist, de eerste eigen productie van Kobo Originals. De Kirminalist vertelt in tien delen, het spannende verhaal van apotheker CJ van Ledden Hulsebosch (Marcel Jonker) en inspecteur Jonathan Saltet (Yannick de Waal). Zij nemen de luisteraar mee op hun zoektocht naar een seriemoordenaar op de Amsterdamse wallen, 100 jaar geleden. De productiemaatschappij van Dick van den Heuvel, Homemade Productions, kreeg van Kobo Originals, de opdracht de luisterthriller te produceren.

Anniko van Santen: “Een hele eer dat ik het eerste exemplaar, op symbolische wijze, in ontvangst mag nemen. Ik hou enorm van spannende boeken. Maar een thriller als podcast, de ‘luisterthriller’, kende ik nog niet. Ik ben heel benieuwd!”

Over De Kriminalist
Op de wallen in het Amsterdam van de jaren twintig vorige eeuw zijn moorden aan de orde van de dag. Wat aanvankelijk een zelfmoord lijkt, trekt al snel de aandacht als er een tweede lichaam wordt gevonden van een jonge prostituee. De gruwelijke wonden herinneren plaatselijke apotheker C.J. van Ledden Hulsebosch aan een andere serie moorden in Londen, twintig jaar geleden. De jonge, ambitieuze inspecteur Jonathan Saltet betrekt Van Ledden Hulsebosch bij de zaak omdat die zich al enige tijd bezighoudt met sporenonderzoek - in die tijd een volkomen nieuwe discipline binnen het recherchewerk. Wanneer het eerste lijk verdwijnt en de souteneur van een tweede prostituee wordt vermist, komen ze op een spoor dat naar kringen in de machtige elite wijst. In de jacht op de seriemoordenaar die volgt, staat voor het eerst in de geschiedenis forensisch onderzoek centraal.

Medeproducent, scriptschrijver Dick van den Heuvel: “spannend nostalgisch verhaal, filmisch vervaardigd.”
“Luisteren in 2019 is: je koptelefoon op of oortjes in en dan een andere wereld binnengaan. Ik wilde heel graag het nostalgische gevoel van het klassieke hoorspel naar onze tijd brengen. Met de techniek van nu creëer je een complete nieuwe wereld en een eigen dimensie. In De Kriminalist herscheppen we het Amsterdam van 100 jaar geleden, met z’n paardentram en het balgenorgel, met het ruisen van de wind en het schreeuwen van een nachtelijke kraai. De luisteraar vult zelf het beeld in dat wij met het geluid aanreiken. Onze hoofdstad, met zijn uitstraling en aantrekkingskracht, zit wereldwijd bij miljoenen mensen tussen de oren. Ik wist zeker dat we daar wat prachtigs van konden maken.”

Audiodrama’s by Kobo Originals - Pieter Swinkels, Chief Content Officer bij Kobo: “Het heerlijke sentiment van het hoorspel brengen we met de verfrissende directheid van de podcast. For your ears only; in de wachtkamer, in de trein of voor je gaat slapen. De Kriminalist is onze eerste grote productie, je beleeft een historische detective heel direct op je hoofdtelefoon, Poirot meets CSI, zou je kunnen zeggen. Het is een prachtige eerste exclusieve serie geworden. En zulke series worden steeds belangrijker voor Kobo, in het bijzonder voor onze abonnementen.”

De Kriminalist is exclusief te beluisteren in Kobo Plus, het e-boek en luisterboekabonnement van bol.com en Kobo.Het Canadese Kobo is onderdeel van het Japanse Rakuten met het hoofdkantoor gevestigd in Toronto. Het is een van de snelst groeiende e-readingservices ter wereld, en biedt naast e-readers, meer dan 6 miljoen e-books aan miljoenen klanten in 190 landen.


Producties Musical 2.0 - 2024/2025