Musicalnieuws.nl

Anne van Veen maakt komend theaterseizoen deel uit van theatergroep Purper

Theatergroep Purper, dat komend seizoen bestaat uit ‘oudgedienden’ Frans Mulder en Erik Brey én het jonge multi-talent Diederick Ensink, is bijzonder blij met de komst van Anne van Veen. Frans Mulder: ‘Zij slaat als het ware een brug vanuit het verleden naar de toekomst van Purper. We barsten weer van de ideeën en creativiteit en zien er enorm naar uit straks de zalen te gaan bestormen’. Het nieuwe programma Purper’s Passie is in het seizoen 2018-2019 in de Nederlandse theaters te zien

Frans Mulder vroeg Anne deel uit te maken van Purper tijdens de première van de musical ‘Liesbeth’. Frans en Anne zaten toevallig naast elkaar in de zaal. Nu of nooit; dacht Frans. Toeval bestaat niet! ‘Ze keek me verrast aan en zei dat ze erover na zou denken. Een kleine maand en enkele gesprekken later kwam het verlossende ja. Volgens mij hadden we geen betere keuze kunnen maken. Anne boeit me al langer. Ze schrijft prachtige teksten, heeft een zeer eigen stijl. Weet wat ze wel en niet wil. Zij en Purper zullen door de samenwerking groeien en veranderen’.

Anne van Veen studeerde in 2006 als actrice/kleinkunstenaar af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Zij maakte in de jaren daarna vier liedjesprogramma’s; ‘Anne’, ‘Wilde Lucht’, ‘Tegengif’ en ‘BOI’ en bracht twee albums uit ‘Tegengif’ en ‘Bij Mij’ (waarvan de titelsong is uitgeroepen tot een ‘nieuwe’ klassieker.) In 2015 kwam haar debuutroman ‘Wie ik aan het zijn was’ uit, waarin zij de delicate relatie tussen een leraar en zijn leerling beschreef.

Meer informatie www.purper.eu

Producties Musical 2.0 - 2024/2025