Musicalnieuws.nl

Anastacia straalt in haar rol van Killer Queen in We Will Rock You

We Will Rock You is in de loop der jaren al door meer dan 20 miljoen mensen in 28 landen verschillende landen bezocht. Deze mega musical – met daarin de grootste Queen hits aller tijden – komt in een geheel nieuw jasje naar naar Nederland en is spectaculairder dan ooit! Deze nieuwe versie van de wereldberoemde musical van Queen en Ben Elton wordt geheel in het Engels opgevoerd en is een sensationele ode aan de iconische muziek van rocklegende Queen

‘We Will Rock You’ is een futuristisch avontuur met 24 van de grootste hits van de legendarische Britse rockgroep Queen. Het verhaal, dat geschreven werd door Ben Elton, speelt zich af in een tijd waarin livemuziek en muziekinstrumenten verboden zijn. Maar de jeugd rebelleert en strijdt tegen het almachtige bedrijf dat hun leven beheerst en een dieet van digitaal geproduceerde popmuziek voorschrijft. Het verzet groeit! 

De voorstelling begint met het heerlijke ‘Radio GaGa’, vocaal prima gebracht door de GaGa Kids en hun Teacher. Het ensemble beweegt goed statisch wat in dit nummer goed van pas komt. Hoewel het ensemble de choreografieën over het algemeen goed uitvoert, missen wij toch een beetje energie en kracht.

Vlak daarna worden wij geïntroduceerd aan de eerste rebel, Galileo Figaro (Giorgio Adamo). Zijn spel is een beetje vlak en zijn Italiaanse accent maakt hem soms moeilijk verstaanbaar, maar zijn zang is zeker wel sterk. Zijn ‘chick’ Scaramouche (Arianna Galletti) is qua zang ook sterk, maar helaas is ook zij bijna de gehele show moeilijk verstaanbaar door haar accent. Jammer is dat daardoor een hoop leuke grapjes niet over komen. 

De Amerikaanse superster Anastacia krijgt een hoofdrol en maakt als Killer Queen haar musical debuut. Haar entree is groots en gelijk eist ze alle aandacht van het publiek. Haar spel is leuk en speels. Haar zang is natuurlijk geweldig en zeker in ‘Another One Bites The Dust’ kan ze zich vocaal lekker laten gaan. Stanley Burleson nam de rol van Khashoggi op zich. Hij en Anastacia hebben samen een leuke interactie en, zoals we van hem gewend zijn, weet Burleson ook op deze rol weer op positieve wijze zijn stempel te drukken.

Als Lily-Jane Young en Ian Carlyle hun entree maken als Ozzy en Brit zit het publiek gelijk op het puntje van de stoelen. Deze Bohemians spelen leuk samen en in het nummer ‘I Want It All’ weten ze de gehele zaal te laten meeklappen. Lily-Jane zingt, eenmaal aangekomen in het HeartBreak Hotel, het prachtige ‘No-One but You (Only the Good Die Young)’. De mooie boodschap (ode aan de club van 27) en de prachtige zangstem van Lily-Jane zorgen voor hét kippenvel moment van de show.
Tot slot hebben we onze Nederlandse trots Jeroen Robben die de rol van Buddy op zich neemt. Zijn komische timing is erg fijn en ook met zijn solo weet hij het publiek in te pakken.

‘We Will Rock You’ wordt speciaal voor Nederland geproduceerd in de sensationeelste versie aller tijden. Voor de regie tekent de gerenommeerde Italiaanse regisseur Massimo Piparo (bekend van onder meer Jesus Christ Superstar, Mamma Mia!, Evita en Billy Elliot.
De originele versie van ‘We Will Rock You’ ging op 12 mei 2002 in het Dominion Theatre op West End in première en was daar meer dan 4.600 voorstellingen te zien. 

‘We Will Rock You’ is t/m 16 februari 2020 te zien in Schouwburg Hengelo, AFAS Live in Amsterdam, World Forum Theater in Den Haag, MartiniPlaza Groningen, Schouwburg Orpheus in Apeldoorn, Parkstad Limburg Theaters in Heerlen en Chassé Theater in Breda.

Kijk HIER voor de speellijst en geniet van nummers als ‘Bohemian Rhapsody’, ‘Killer Queen’ en vanzelfsprekend ‘We Will Rock You’

Door Jennifer Hoffmann

Kijk HIER voor ons fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025