Musicalnieuws.nl

Amsterdamse jongeren gaan de strijd aan met hun stad

We leven in een stad die ten onder gaat aan zijn eigen succes. Waar de inwoners uit verdreven worden door massatoerisme en oplopende huizenprijzen. Tien jongeren van De Amsterdamse Jeugdtheaterschool hebben er schoon genoeg van en gaan op hun manier het gevecht aan: met theater maken.

Amsterdam
In de theatervoorstelling Amsterdam worstelen 10 jongeren met de gevoelens voor hun stad. Want dit is hun stad toch? Of niet dan? Zij houden ervan, ergeren zich eraan en vechten ervoor. Ze gaan de strijd aan met het massatoerisme dat hun stad hol en uitgeput achterlaat. Met oplopende huizenprijzen, wafelwinkels en expats. Ze zien hun stad veranderen in een pretpark waar lang niet iedereen meer kan leven, laat staan wonen. Een Amsterdam dat langzaam steeds minder van hen lijkt te worden.

Amsterdam is een voorstelling over onze stad, haar toekomst en de vraag van wie deze nou eigenlijk is. Een buitengewoon actueel thema dat iedereen in Amsterdam én daarbuiten bezig houdt. Hoe denkt de volgende generatie over de problemen waar wij hen mee opzadelen? De voorstelling Amsterdam is onder begeleiding van regisseur Nico Tillie samen met de jonge spelers gemaakt. Het bevat hun liefde, twijfels, frustratie en ideeën voor deze mooie stad. Het theater is de plek waar zij hun stem laten horen.

De Amsterdamse Jeugdtheaterschool De Amsterdamse Jeugdtheaterschool is de toneelschool voor jongeren waar persoonlijke aandacht, leskwaliteit & spelplezier voorop staan. In Amsterdam spelen 10 jonge acteurs in de leeftijd tussen 13 en 18 jaar.

Titel: Amsterdam
Data: 2 mei 19.30 uur (première) & 3 mei 14.30 en 19.30 uur
Theater: CC Amstel, Cullinanplein 1, Amsterdam
Meer info: www.ccamstel.nl & www.ajts.nl

Karmapunten: Deze bijzondere voorstelling steunen? Doneer vanaf 22 maart op www.voordekunst.nl!

Producties Musical 2.0 - 2024/2025