Musicalnieuws.nl

Amsterdam Musical speelt overtuigende Foxtrot

Zoals wij inmiddels van Amsterdam Musical gewend zijn, doet deze amateur vereniging niet voor professionele spelers onder. Amsterdam Musical heeft dit keer gekozen om Foxtrot te brengen. De eerste ├ęcht Nederlandse musical van het unieke duo Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink.

Er is gekozen om de show met slechts negen spelers te brengen en geen ensemblerollen door andere spelers. Maar omdat er meer spelers zijn, zijn er dus 2 totaal verschillende groepen: cast Fox en cast Trot.

Verhaal
Foxtrot speelt zich af in de jaren dertig: de tijd van onbekommerd vertier, zorgeloos dansen en het zwaaien met struisveren. En tegelijkertijd is er de economische crisis, de oorlogsdreiging en de Hollandse kleinburgerlijkheid: de tijd waarin iedereen zich staande probeert te houden. Jules vormt samen met Lisette een derderangs zangduo in een louche nachtclub in de grote stad. Hij geeft zich uit voor leraar Duits en zij voor concertzangeres. In het pension waar zij beiden wonen, trekt het provinciale meisje Josien in. Josien krijgt Duitse les van Jules en wordt hopeloos verliefd op hem. Maar Jules kan haar liefde niet beantwoorden. Dit leidt tot dramatische, maar ook tot komische ontwikkelingen.

Op zaterdag 9 maart mochten wij genieten van cast Fox met de altijd overtuigende Alex Douma als Mathilde, de eigenaresse van een Amsterdams pension. In het pension wonen diverse nachtclubartiesten, zoals Jules en Lisette, op heerlijke wijze gespeeld door Niko Vermeer en Charlotte Trommelen.
De innemende Loes Huizing neemt de rol van de provinciale Josien voor haar rekening. Maar ook de rest van de cast spelen hun rol met verve:Leon Egberink als Albert, Quno Post als Tijs, Rian Lanenga als Rosie, Gerrit van den Broek als Paul en Suzanne Wansink als Betty.

Amsterdam Musical speelt de voorstelling nog 4 keer:op 16 en 17 maart in het Polanentheater in Amsterdam.
Zorg dat u deze show niet mist en kijk HIER voor kaarten

Kijk HIER voor enkele foto’s en kijk op onze facebookpagina voor een uitgebreid fotoverslag


 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025