Musicalnieuws.nl

Amsterdam Musical brengt Follies

Swingende shownummers, hysterische tap, gevoelige ballads. Follies has it all. Een musical waarin de echte liefhebber zeker weten aan zijn trekken komt. Deze Sondheim klassieker is van 21 tot en met 23 juni 2018 te zien in Podium Mozaïek te Amsterdam.

Het verhaal
De musical verteld het verhaal van een fictief, vervallen Broadway-theater dat binnenkort gesloopt zal worden. In de jaren 20 en 30 speelden hier de Weismann Follies – kleurrijke Vaudeville-artiesten. Op uitnodiging van Dimitri Weismann komen de oud-werknemers, inmiddels op leeftijd, nog eenmaal samen in hun oude theater. In de show zingen de gasten op de reünie hun toenmalige Vaudeville-nummers maar bezingen ook hun huidige leven. Elk karakter wordt hierin vergezeld door de geestverschijning van hun jongere ik.

Jong geleerd oud gedaan
We volgen de reünie door de ogen van twee getrouwde maar ietwat ongelukkige stellen Sally (Dany Nooy) & Buddy (Niels ) en Phyllis (Manon Haring-Zeyl) & Ben (Michel Onwezen). Het verhaal, verteld door de ‘Ghost of Follies past (Loudi Bos), brengt ons terug in hun ‘Follies’ tijd. Waar de twee stellen in hun jongere versies terug te zien zijn. Deze sprekende versies van hun oudere ik, worden gespeeld door Lisette Jansen (jonge Phyllis), Myrthe Levering (jonge Sally), Wouter Mulder (jonge Buddy) en Vincent Jagers (jonge Ben). Een feestje om naar te kijken. 

Musical geschiedenis
Follies neemt inmiddels een belangrijke plek in de Amerikaanse musicalgeschiedenis in. Nummers uit de voorstelling (zoals ‘Broadway Baby’, ‘I’m still here’, ‘Too many mornings’, ‘Could I leave you?’ en ‘Losing my mind’) zijn echte klassiekers geworden! Follies werd genomineerd voor 11 Tony Awards en won er 7, waaronder die voor onder andere muziek en liedteksten van Sondheim.

Dubbele (getalenteerde) cast
In de originele productie bestond de cast uit maar liefst 53 personen … Amsterdam Musical is de uitdaging aangegaan en brengt, met een fikse bewerking, dit fantastische, nostalgische en schrijnende verhaal over mislukte dromen, tragische liefdes en hilarische anekdotes aan het voetlicht. Rollen voor jong en oud, zanger en danser, dramaqueen en musicalclown! De musical gaat zes keer spelen met, zoals we wel vaker bij Amsterdam Musical zien, twee casts. Iedere rol heeft een oudere en een jongere variant en deze worden in de casts afgewisseld. Met een uitzondering op de bovengenoemde rollen. Op deze manier biedt Amsterdam Musical elke speler een gepaste uitdaging in dans, zang en spel en is de show voor iedereen leuk om te doen. Ook leren de zogenaamde ‘dubbels’ veel van elkaar en kun je elkaar helpen. Amsterdam Musical heeft al meerdere AMA's op haar naam staan. Waar onder, beste vrouwelijke hoofdrol en beste choreografie. 

Benieuwd hoe dit stukje kunst door de spelers ten tonele wordt gebracht? De musical speelt van 21 t/m 23 juni en kaarten zijn te bestellen via www.amsterdammusical.nl/shows

zie https://www.facebook.com/amsterdammusical/videos/2578675088827001/ voor de trailer.