Musicalnieuws.nl

Amélie de musical is een verrassend sprookjesachtige voorstelling met ijzersterke cast

De romantische en fantasievolle film Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain is nu voor het eerst in Nederland te zien als musical, mét de bekende filmmuziek. Beleef het verhaal van de dromerige Amélie die probeert anderen liefde en vrolijkheid te brengen. Na Broadway in New York en West End in Londen ging deze vernieuwende musical op 21 oktober in Theater de Veste in Delft in première.

Amélie Poulain houdt zich al haar hele leven verborgen voor de buitenwereld. Als kind werd ze door haar ouders thuisgehouden van school en leefde ze in haar eigen fantasiewereld. Wanneer het eindelijk tijd is om haar huis te verlaten, leidt ze een rustig leventje als serveerster in Parijs. Tot ze door een bijzondere gebeurtenis ontdekt wat ze wil met haar leven: anderen helpen om liefde en geluk te vinden, op haar eigen unieke en betoverende manier. Dan wordt ze zelf verliefd en kan Amélie zich voor het eerst in haar leven niet meer verbergen. Een ontroerend sprookje van nu in de romantische stad Parijs, voor het eerst als musical.

Amélie de musical is een creatief staaltje werk. Met een onwijs getalenteerde cast, een multifunctioneel en heerlijk decor en prachtige passende kostuums is Amélie van begin tot eind kwalitatief perfect. De onwijs getalenteerde cast speelt niet alleen de rollen in het verhaal, maar zorgen allen ook voor de muzikale ondersteuning. Christanne de Bruijn speelt de titelrol met verve. Haar innemende spel neemt men gelijk mee in haar dromerige karakter. Vocaal is deze cast ijzersterk, iedereen weet zijn moment te pakken om zijn of haar talenten te showen.

 David Schwarz neemt de rol van Nino op zich. Hoewel zijn karakter weinig uitleg krijgt snapt men gelijk wat zijn verhaal is. Met zijn onwijze muzikaliteit en heerlijke stem neemt hij je mee in zijn verhaal. Christiaan Koetsier en Anouk Snel nemen ook het grootste deel van het poppenspel op zich. Beiden hebben hier bij Theater Terra al eerder meegewerkt en de ervaring is geweldig te zien. Ger Otte is vooral de komische noot in de voorstelling. Zijn timing is dan ook van een heel hoog niveau. Luka de Baets, Charlotte Boudry en Keije Schepers zijn allen verrassende aanwinsten. De voor ons nog onbekende talenten doen zeker niet onder voor hun meer ervaren collega’s. Ze bewegen zich geweldig over het toneel en palmen het publiek in met hun fijne stemmen.

Het geweldige decor en de prachtige kostuums van Kathelijne Monnes helpen de cast zeker om het mooie verhaal te vertellen. Het decor is erg slim bedacht en niks blijft ongebruikt. Daniël Cohen nam zowel de regie als de Nederlandse vertaling op zich. Beiden heeft hij fantastisch gedaan. De vertaling klinkt heerlijk en op de regie is niks aan te merken.
Morssinkhof Terra Theaterproducties heeft met Amélie zeker een parel in handen. Een verrassende sprookjesachtige voorstelling met een prachtige vormgeving en een ijzersterke cast. Amélie de musical is nog tot en met 3 april te zien door het hele land. Voor tickets en info: https://ameliedemusical.nl/

Kijk HIER voor ons fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025