Musicalnieuws.nl

AMA waardige Het Gelazer met de Kat van Jongerentheater Quint

Om elk jaar weer nieuwe stukken te schrijven is lastig. Maar toch presteert Jongerentheater Quint het ieder jaar om een geweldig stuk op de planken te krijgen met leuke liedjes, grappige momenten en natuurlijk een top cast! Op woensdag 25 april speelde Jongerentheater Quint de Première van de hilarische komedie “Het gelazer met de kat”.

Het Gelazer Met De Kat is net zoals Pinnokio&Co, de show van 2 jaar geleden, een bewerking van een bekend sprookje. Het vertelt het verhaal van de Gelaarsde Kat en Hans de molenaarszoon maar dan op geheel eigen wijze.  Het is maar net hoe je het bekijkt, want niets is wat het lijkt en daarmee begint het gelazer.
De verwende prinses wil een man, maar lukt het haar om een geschikte man te vinden? Kies zij ook in deze versie voor de Markies van Carabas? En is dit net als in de originele versie dezelfde persoon als molenaarszoon Hans? Om antwoord op deze vragen te krijgen, moet je echt deze versie zelf gaan bekijken.

Af en toe zit je bij een voorstelling en denk je: Wat een Talenten! En dat gebeurde bij deze voorstelling. Daan Houtzager die de rol van Hans vertolkt is zeker één van de duidelijke talenten. Niet alleen is hij qua zang een uitblinker, ook weet hij makkelijk te schakelen tussen stil en onzeker naar aanwezig en stoer. De Kat in dit verhaal wordt gespeeld door Liselotte Schmitz. Liselotte is na haar debuut bij Quint zeker gegroeid. Hiervoor complimenten! Ze schakelt nu makkelijk van lieve echte kat naar pratende bijdehand katje.

Chaira Dangerman en Maite Barendregt spelen de koningin en de onhandelbare puberende prinses. Deze twee talenten (want dat zijn het) hebben allebei een prachtige zangstem en een heerlijk gevoel voor komische timing, niet geheel onbelangrijk in een komedie. Wilbert Eerland komt goed uit de verf in zijn rol als lijfwacht van de koningin. Samen met zijn assistent Trui, subliem gespeeld door Vera Cup, nemen ze je mee het verhaal in en weten ze je vanaf het eerste moment te boeien.

Jongerentheater Quint staat bekend om zijn ensemblestukken wat betekent dat iedereen wel een aandeel heeft, wat ook in deze show zeker het geval is: Dion Berkvens een enorm ;) grappige en iet wat onhandige reus, Esmée Wagelaar weet met haar moppen het publiek te laten lachen, Jet Groothuis en Lily Rose Betitst weten met hun clowns act het publiek te verassen en amuseren, Mike

Berendsen laat zijn komische talenten zien als ouwe molenaar met een zwak voor zijn zonen, Tess Verel, Karlijn van Herk en Linde Slingerland zijn de hilarische peen etende hazen, Tijm Berreboom laat zien dat hij vocaal ook zeker mee mag dingen, Luka Biemond, Julia Suijker, Julie Tönder en Ylva van Putten laten in de groepsmomenten zien dat ze zeker niet worden ondergesneeuwd door al het talent van de medespelers.
Natuurlijk moeten we complimenten maken naar de schrijvers van het stuk Pim van Alten en Jeroen S. Rozendaal. Robin van Hilten maakt al jaren de arrangementen bij Quint en toch weet hij ons te verbazen met deze leuke, vrolijke en vooral grappige liedjes. Renate de Jong verzorgt de choreografie, en hoewel wij de spelers zien zwoegen met al het gehuppel zien we dat hier vooral veel liefde en plezier in zit.

Het gelazer met de kat is te zien in het Isala Theater in Capelle aan den IJssel op zaterdag 28 april 19.30 uur, zondag 29 april en zondag 6 mei 14.00 uur.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.isalatheater.nl of www.jongerentheaterquint.nl

Door Jennifer Hoffmann

Kijk HIER voor ons fotoverslag en hou onze facebookpagina in de gaten voor een uitgebreid fotoverslag