Musicalnieuws.nl

Alone at Home heerlijke komedie voor het hele gezin

Op donderdag 20 december ging in de Stadschouwburg Utrecht de doldwaze winterkomedie Alone@Home in première en MusicalNieuws was erbij.

Zoals de naam al doet vermoeden lijkt het verhaal van Alone@Home wel op het verhaal van de favoriete kerstfilm: Home Alone, maar is toch ook weer heel anders.
Zo is er niet één kind alleen thuis met de kerst, maar twee stiefzusjes Jip (gespeeld door Soumaya Ahouaoui) en Puk (gespeeld door Merel Pauw). De twee zusjes zijn wel klasgenootjes, maar absoluut geen vriendinnen. Helaas voor de twee wordt de moeder van de een en de vader van de ander smoorverliefd en gaan samenwonen. Vervelend voor de meisjes, maar hierdoor worden ze dus stiefzusjes. Als beide ouders ook nog eens op moeten gaan treden op een cruiseschip om geld te gaan verdienen, zijn de twee op elkaar aangewezen.
Tenminste… ze kunnen altijd een beroep doen op de vreemde buurman en kunstkenner Gerben (Eddie B. Wahr).

Op het moment dat ze alleen zijn komt Jip’s ware aard naar boven, want zij pest Puk op school maar nu dus ook thuis. Puk kan dit pesten alleen ontwijken door zich op te sluiten in de kelder, waar ze naar haar favoriete videobanden kijkt en met name Home Alone 3. Puk probeert op allerlei manieren vrede te sluiten met Jip, maar die heeft daar totaal geen interesse in…. Totdat de boeven blijven terug komen en zij beseft dat zij dit alleen samen kunnen overwinnen.
De beide meisjes spelen hun rollen erg overtuigend en in de sololiedjes kunnen zij het publiek ook nog hun mooie zangstemmen laten horen.

Martijn Fischer en Femke Arnouts spelen niet alleen de ouders Jillies en Nasia, maar ook de boeven Fokko en Vanessa. Hierdoor wordt er met een kleine cast optimaal gebruikt gemaakt van de potenties van de castleden.
Martijn en Femke zijn fenomenaal als ouders, maar als boeven helemaal! Martijn heeft een heerlijke komische timing en weet dit heerlijk te gebruiken, maar komische ster van de show is ons inziens Femke. Wat zij met haar lijf en gezicht doet is echt heel bijzonder.

Een ingenieus en draaibaar decor zorgt ervoor dat er geen changementen nodig zijn, waardoor de snelheid in de voorstelling blijft. Naast dit decor zorgt Eddie B. Wahr met allerlei huis, tuin en keukengerei voor alle geluidseffecten, wat vaak voor lachsalvo’s in het publiek zorgt.

Zullen Darth Puks en Jip Potter de boeven verslaan en het kostbare schilderij veilig kunnen stellen?

Alone@Home is een heerlijke voorstelling en is geschikt voor de hele familie. Alone@Home is nog tot en met 14 april door het land te zien. Kijk HIER voor speellijst en kaarten.

Kijk HIER voor ons fotoverslag van het slotapplaus en HIER het fotoverslag van de presentatie