Musicalnieuws.nl

Allemaal willen we een kamer zoeken voor Myrte Siebinga

Ze kan alles, multitalent Myrte Siebinga won het AKF in 2023. En hier laat ze in volle glorie zien waarom dat zo ontzettend terecht is. In de voorstelling waar zij de titelrol speelt kan ze ook alles laten zien.

Van een soort Trien tot hysterisch haar best doen, intens verdrietig en fucking boos. En het is allemaal overtuigend.  Leuk is ook dat een deel van de voorstelling door haar zelf geschreven is. Het grappen stuk hoort bij de hoogtepunten van de voorstelling.

Myrte zoekt een kamer. En wat moet je dan? Hospiteren! De verhalen van het drama dat hospiteren is is de inspiratie voor dit geweldige en komische drama. Met haar tegenspelers  Marius Mensink en Mirthe Labree vormen ze een intrigerend trio die met vaart absurd door al het hospiteer geweld heen dendert, de zaal meesleept de zinderende finale en met terecht ongemak de nacht in laat gaan.

Het is een intelligent stuk. Het tempo ligt hoog, de grap dichtheid precies goed en tegelijkertijd griezelig actueel zonder in een soort belerend moralisme te vervallen. De boodschap komt evenwel snoeihard binnen.

Een bijzonder stuk van de Warme Winkel, opvallend door het totale gebrek aan decor dat slim wordt ingevuld door mime, licht en geluid en intrigerend door de snelle dialogen, hysterische omkeringen en gewoon van alle drie echt goed acteerwerk.

En..Myrte zoekt ook echt een kamer in Amsterdam. Iemand die zo ontwapenend en intelligent en grappig in de wereld staat, het kan niet anders dan voor dat de tour voorbij is iemand haar met graagte woonruimte biedt.

Door Elise Kant

Producties Musical 2.0 - 2024/2025