Musicalnieuws.nl

Alle facetten van het moederschap op indrukwekkende wijze verteld in MELK

Op zondag 29 oktober 2023 ging in theater De Meervaart de musical MELK in première. De voorstelling gaat over de verschillende kanten van het moederschap en de cast bestaat uit zeven acteurs die elk verschillende rollen spelen.

De cast van MELK bestaande uit: Mylène d'Anjou, Jonathan Demoor, Roben Mitchell, Lisa Schol, Lieke van den Broek, Charlotte Dommershausen en Jules Christopher, leveren een indrukwekkende prestatie. De acteurs spelen hun rollen met veel overtuiging en emotie. Ze weten het publiek te raken met hun persoonlijke verhalen en hun krachtige spel.

Volgens de site van Stichting Nanoek is MELK een brave new musical over liefde, woede, spijt, teleurstelling en blijdschap, waarin het moederschap in al haar facetten wordt getoond. De voorstelling vertelt verhalen voorbij de roze wolk en omarmen de twijfels en tegenstellingen van het ouderschap.

Sommige verhalen zijn heftig en emotioneel en zorgen voor tranen in de ogen. Andere scenes zijn vrolijk en grappig. Wel gaan alle scenes over het moederschap en daardoor zijn veel scenes en situaties erg herkenbaar voor moeders.
Ondanks dat alle scenes over hetzelfde gaan is er toch geen echt verhaal in de voorstelling en bestaat de voorstelling uit losse scenes.

Niet alleen de samenzang van alle castleden samen is prachtig en klinkt heel krachtig, maar ook de solo’s zijn stuk voor stuk vocaal erg sterk.
De mimiek van Mylène d'Anjou is zoals altijd geweldig en Jonathan Demoor is zoals we gewend zijn erg sterk in zijn spel. Lieke van den Broek was ons al eerder opgevallen in “Come From Away” en ook in MELK weet ze op positieve manier de aandacht op te eisen. Maar we willen de overige castleden niet te kort te doen, want ook zij wisten stuk voor stuk hun momenten goed te pakken.

MELK is een sterke voorstelling en heeft een belangrijke boodschap voor het publiek: het moederschap is niet altijd gemakkelijk en ook zeker niet vanzelfsprekend.
Ga dit zien! Kijk HIER voor de speellijst

Kijk HIER voor ons fotoverslag 
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025