Musicalnieuws.nl

All Hands On Deck: een wonderlijke voorstelling gaat te water

Met All hands on deck slaan twee topgezelschappen de handen ineen voor een spectaculaire samenwerking. Scapino Ballet en Wëreldbänd halen het beste in elkaar naar boven in een voorstelling vol wonderlijke combinaties van dans, humor, muziek en theater.

Met deze woorden wordt de voorstelling All Hands On Deck geïntroduceerd en sinds afgelopen week is dit schouwstuk te bewonderen in de theaters.
 
We maken kennis met de crew: dansers  van het Scapino Ballet en muzikanten van de Wëreldbänd vormen samen het geluid van de scheepshoorn. De trossen worden gelost en het schip kan te water.
 
De voorstelling wordt gekenmerkt door een hoog tempo en –hoe kan het ook anders- speelt zich af op een schip. In verschillende stukken zien we verlangen, hoop, afscheid, liefde en heimwee die worden uitgevoerd in een inventief decor.   Kettingen, relingen, touwen; het schip komt in de verschillende dansen tot leven.
 
Van Scapino zijn we gewend dat zij graag buiten de gebaande paden treden; het is altijd vernieuwend, niet te plaatsen in een bepaald hokje en verassend.
En ook met All Hands On Deck hebben ze wederom een succesvolle route gevonden: de samenwerking met de Wëreldbänd smaakt nu al naar meer.
Het theatrale, komische van de Wëreldbänd gecombineerd met de interessante choreografieën van Ed Wubbe en de fantastische dansers van Scapino maken dit een voorstelling waar elke seconde iets gebeurd. 
 
Dit is dan ook direct het minpunt van de voorstelling. De overdaad aan verschillende muziek en dansstijlen en de snelheid waarmee deze elkaar op volgen is soms niet bij te houden. Zitten we net in een trager duet, worden we bijna opgeschrikt door een urban/rap scene, om vervolgens te kapseizen naar het verleidelijke por una cabeze.
 
Met Scapino dansers op het toneel blijven we ons verbazen over de mogelijkheden van het menselijk lichaam en ook tijdens deze voorstelling is het weer gelukt de meest ingewikkelde poses te integreren in een choreografie.  Het blijft een feestje om te kijken naar de diverse persoonlijkheden van Scapino en gecombineerd met de fantastische 5 koppige Wëreldbänd (die samen bijna 40 instrumenten kunnen bespelen) komen we vrolijk en voldaan de zaal uit.
 
Door Anniek de Wild