Musicalnieuws.nl

Alice in Wonderland 2.0 in SKY de Musical

Op zondag 3 april 2016 was MusicalNieuws getuige van de première van de nieuwe 3D musical SKY. De nieuwe musical uit het brein van o.a. Robin de Levita, die ook tekende voor Soldaat van Oranje en Anne.

Het verhaal van SKY gaat over een tienermeisje dat op school gepest en mishandeld wordt, maar ook thuis de steun niet krijgt die zij nodig heeft. Haar vader is overleden en haar moeder heeft 2 banen om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen. 

Bij toeval komt zij in het bezit van drugs en besluit deze in een depressief moment in te nemen. De drugs bezorgen haar een vreemde trip en ze raakt in een coma. Hier begint een wonderlijke ontdekkingsreis door haar eigen droomwereld. De personen uit haar echte leven krijgen een andere rol in haar droom en met de hulp van haar vriend Howie als rups en haar overleden vader moet ze vechten om weer terug te komen.

 

Tijdens de première hoorden wij op sommige momenten veel gesnotter om ons heen. Hier was Lone van Roosendaal als emotionele moeder debet aan…. Het lukt haar ook in deze productie weer om, door zowel haar spel als haar fantastische stem, mensen te raken en mee te laten voelen met haar leed.

Haar dochter in de show Lisse Knaapen bezit een natuurtalent waar menige Voice auditant ongelofelijk jaloers op zou zijn, want voor haar zullen zeker alle stoelen draaien! Wat een talent! Alles even overtuigend gespeeld en loepzuiver gezongen. Ze geeft hier een geweldig visitekaartje af!

Matteo van der Grijn laat horen dat hij niet alleen de eerste Soldaat van Oranje is en niet alleen kan acteren, maar ook vocaal heerlijk klinkt. Ditzelfde geldt voor Roben Mitchell als Howie. Deze rups ontpopt zich niet alleen in de show als vlinder, maar ook als zanger en acteur. 

Naast bovengenoemde hoofdrolspelers speelt en zingt Eva van der Gucht erg overtuigend als Betty Stevens en is het fijn om onder andere Joël de Tombe en Boy Ooteman weer op het toneel te zien, beiden in wat grote bijrollen. Daarnaast bestaat de cast uit een groot aantal ensembleleden die ook een behoorlijke bijdrage leveren aan het succes van de show. Met namen als Daisy Duin, Hilke Bierman, Julia Herfst, Lotta Sophie Bakker, Tobias van Harmelen, Jeroen Dekkers en Kalila Hermant heeft de show zeker niet de minste talenten op het podium staan!

In SKY moeten er ook nog eens prachtige, maar ook pittige choreografieën worden uit gevoerd. Uiterst complexe en strakke choreografieën gemaakt door de Amerikaanse Keone en Mariel Madrid geven ook een extra dimensie aan de show. Zeker als deze ook nog eens geweldig wordt uitgevoerd! Daarom complimenten aan Adrien Rako, Stephanie van Rooijen, Guillermo Blinker, Evelyn Bakker, Redouan Hergelink, Rowan Pieter, Anthony Benjamin, Sophia Mason, Bruno de Rouck, Arletta Boland, Jamahl Heljanan en Emily van Diermen.

De projecties in SKY zijn sensationeel, vooral het moment dat Sky haar droom in wordt getrokken is adembenemend, maar ook het “lift” moment wordt door iedereen als indrukwekkend ervaren.
De muziek van John Ewbank en Marco Borsato kent veel fans en hun composities completeren het geheel.

Voldoet SKY met al deze geweldige elementen dan ook aan alle verwachtingen? Nou, niet geheel. Er is hier en daar zeker ruimte voor verbetering, maar is het indrukwekkend? Hier kunnen wij allemaal maar volmondig JA op zeggen, SKY is daarom zeker een bezoekje aan het Theater Amsterdam waard!