Musicalnieuws.nl

Alex Klaasen brengt kerstuitvoering van succesvolle Showponies revues

Na de megasuccessen van Showponies 1 en 2 keert Alex Klaasen deze winter terug met een exclusieve kerstshow genaamd Snowponies, een Merrie Christmas. Ook deze show zit vol met de hilarische sketches en muzikale hoogtepunten die het publiek van Alex gewend is, maar dan helemaal in kerstsfeer. De Alex Klaasen Revue - Snowponies is van 4 november 2021 t/m 9 januari 2022 te zien door het hele land en gaat op 15 november in première in Schouwburg Amstelveen. Voorafgaand aan de tournee zijn er in september nog leesvoorstellingen in Rotterdam, Amsterdam en Den Haag. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

Alex Klaasen: ‘Ik verheug me heel erg op het moment dat we weer het theater in kunnen, samen met het publiek. En ik denk dat een hartverwarmende kerstshow uitermate geschikt is om mensen weer terug te verwelkomen in de zalen. Bovendien denk ik dat het thema “kerst” in deze rare tijd, inhoudelijk een heel interessant gegeven is om mee te spelen. Geeft kerst die verbinding waar iedereen zo wanhopig naar op zoek is? Of drijft het de mensen alleen nog verder uit elkaar als het gaat over tradities versus veranderende, nieuwe tijden? Wat kan nog wel en wat kan absoluut niet meer? En wie gaat daar over? Door middel van licht schurende sketches, komische kersthits en vooral heel veel kerst clichés proberen we in Snowponies erachter te komen wat nou eigenlijk ‘het wonder van kerst’ is.’

Snowponies is hét medicijn om de donkere dagen voor kerst door te komen. Met; drie koningen die verdacht veel lijken op de Toppers, een clubje 'woke' kerstelfen, een battle tussen de os en de ezel in The Voice Bethlehem, een vloggende kerstengel, de Limburgse Mariah Carey en een echte Duitse kerstmarkt. Ook deelt Alex deze avond kerstpakketten uit aan het publiek, kookt hij een kerstdiner van 8-gangen voor de hele zaal en presenteert hij zijn gloednieuwe kerst CD Santa Klaasen, met daarop de nu al klassieke kersthits Oh ragoutbakje, Witte kerst m'n reet en Rendier Rendang.

De Alex Klaasen Revue – Snowponies is een productie van More Theater Producties. Zij produceerden eerder o.a. De Marathon, Rundfunk, ’t Schaep met de 5 Pooten en Showponies 1 en 2.

Kijk voor meer informatie en de speellijst op www.alexklaasen.nl
 

(credits)

Cast: Alex Klaasen, Daniel Cornelissen, Lucas Schilperoort, Renée de Gruijl, Myrthe van der Vuurst de Vries en Pepijn van den Berg

Regie: Gijs de Lange

Choreografie/staging: Daan Wijnands

Teksten: Alex Klaasen en Niek Barendsen Compositie, liveband en spel: Jan Groenteman en Keez Groenteman

Decorontwerp: Thomas Rupert en Roos Veenkamp

Lichtontwerp: Marc Heinz

Kostuums: Arno Bremers

Geluidsontwerp: Tobias Stolk


Producties Musical 2.0 - 2024/2025