Musicalnieuws.nl

Aladdin laat die tickets er terecht uit vliegen als een vliegend tapijt

Na het grote succes van de musical ‘Pippi Langkous zet de boel op stelten’ pakt Uitgezonderd. vanaf mei 2019 opnieuw uit met een bijzondere familiemusical: Aladdin. Aladdin is straatschoffie met een zachte kant die met behulp van de Geest het hart van een prinses probeert te veroveren.

Uitgezonderd schreef een heel nieuw script wat prettig afwijkt van de Disney-formule! Het is een spectaculaire muzikale reis door het Midden-Oosten geworden, doorspekt met humor, veel dans, enkele toverspreuken, een vliegend tapijt met een prinses erop en … een verrassende Geest uit een wonderlamp.

Nadat de film Aladdin voor het eerst was vertaald naar een musicalversie in Toronto (2013) kwam deze ook al rap naar Broadway (2014). En het kon niet uitblijven, de nominaties voor de Tony Awards stroomden binnen. 
De eerste Europese musicalversie van Aladdin speelde in Hamburg, wat een andere versie is dan de eigen, unieke & kleinschaliger versie van Uitgezonderd. Logisch ook, want de hele cast heeft meegedacht en mee gecreëerd aan deze 'Aladdin'. Hier geen '9 to 5' acteurs maar mensen met hart voor hun vak!
 
Giovanni Kemper maakt als Aladdin indruk, zijn innemende persoonlijkheid en prettige stem maken dat je vanaf de eerste minuut met hem meeleeft. En hoopt dat hij en Prinses Jasmine elkaar snel zullen vinden. Ianthe Tavernier zagen wij in Nederland al als G(a)Linda in Wicked en laat als Prinses Jasmine zien en horen dat zij ook voor deze rol de juiste persoon is.

Kobe Van Herwegen wist ons al eerder te betoveren in de Lion King en ook als Geest weet hij dit weer voor elkaar te krijgen. Komische timing is iets wat niet iedereen heeft, maar Kobe beheerst dit als geen ander!
Ann Van den Broeck als Hessa is niet alleen vocaal de absolute ster van de show, maar ook qua spel is en blijft ze altijd een uitblinker. Ook haar samenspel met Marc Lauwrys als Sultan is genieten. Mede omdat Marc deze rol goed vorm te geven.

In de rol van Maryam zien we de altijd geweldige Goele De Raedt en samen met Junes Callaert als Nadir het beste vriendje van Aladdin, zorgen voor enkele “aaahhh” momenten van het publiek.
Verder speelt Charline Catrysse de rol van Luhbaba en heeft show een sterk ensemble bestaande uit: Charlotte Verduyn, Pieter Casteleyn, Dorian Liveyns, Kenny Verelst, Manon De Bouvre, Samuël Anthony Anastasi, Lynn Vercauteren, Reile Henckens en Willard Bogaard.
 
Het Antwerpse publiek was erg enthousiast op deze prachtige zaterdag bij de première: schattige meisjes in prinsessenjurkjes gekleed, hoog gehakte mama's, relaxed geklede pappa's en opa's en oma’s met hun kleinkinderen: iedereen was aanwezig bij de openingsmiddag en klapte de handen stuk.
Om met Prinses Jasmine te spreken, groot of klein, het maakt niet uit of je oud of jong bent, je gaat sowieso verrast zijn en verwonderd!
 
En "Aladdin" zelf?! Op de vraag welke 3 wensen hij zou doen kon hij niet anders antwoorden dan dat hij geen wensen meer had. Met het voltooien van deze musical heeft hij alles wat zijn hartje begeert.
 
Aladdin is nog slechts 6 maal te zien. Te weten in Hasselt (Ethias Theater) op 1 en 2 juni en Gent (Capitole) op 8 en 9 juni. De kaarten kosten 24, 31 en 36 euro via www.teleticketservice.com, www.uitgezonderd.be of 0032 (0)70345345
Opgelet! Voor tickets die aan de kassa worden gekocht worden servicekosten van 2 euro per ticket gerekend

Door Trudy Hubers/MH
 
Kijk HIER voor ons fotoverslag
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025