Musicalnieuws.nl

Aladdin en zijn vrienden bezorgen kids heerlijke (vakantie)middag

"Het is een sprookje hoor en mijn mama zegt dat die goed aflopen" het meisje voor ons gaat helemaal op in het verhaal. Het jongetje naast haar komt bij tijd en wijle nauwelijks mee bij van het lachen.

Er wordt door het jonge publiek intens meegeleefd met de avonturen van Aladdin en zijn vrienden. Lekkere muziek draagt de voorstelling en zoals vaker in theater Terra voorstellingen geeft het werken met poppen een heerlijke toevoeging. De rat, de djinn, het vliegende tapijt, allemaal even leuk. En gaat erin als koek, misschien ook omdat het veel weg heeft van de Disney versie?

De kinderen in de zaal genieten volop maar menig ouder zal zich toch afvragen waarom het sprookje niet een meer 2019 feel heeft gekregen. Aladdin en de prinses hebben een in het script een te vlak karakter en de prinses moet te lang op allerlei mensen wachten die haar verlossen.  Een beetje meer pit en lef en women's power in haar rol had niet misstaan. 

De vier spelers zijn leuk, jong en vrolijk. De djin Juliann Ubbergen,  brengt de meeste energie en speelt zijn rollen met groot enthousiasme en trekt daarmee de voorstelling naar een hoger plan. Jessin Oulad El Hadj Is een echte slechterik en sleept je daarin heerlijk mee. Alisa Opari Luzi maakt iets moois van haar rol als prinses ondanks stemproblemen. Bram van Stiphout speelt een Aladdin die in de zaal zeer gewaardeerd wordt, de jongensachtige held, lekker stout en toch de grote winnaar.

De kinderen in de zaal doen niet aan beschouwingen die hebben de middag van hun leven. Er zal nog lang die dag over lampen worden gewreven in de hoop net zo'n vriendje eruit te toveren als Aladdin deed. Fijn vermaak in de voorjaarsvakantie.

Gezien: Amstelveen 240219

Door Elise Kant