Musicalnieuws.nl

AFAS Circustheater neemt afscheid van Jilly Roshanali‏

“Ik zie je Michael.” “Ja, ik zie je Billy.”

Er zijn van die momenten die je het liefste nog even zou willen uitstellen. Maar er zijn er ook die nou eenmaal onvermijdelijk zijn. Zaterdagmiddag 28 februari was een moment waarvoor zowel het een als het ander gold. In het AFAS Circustheater speelde de eerste van de zes originele Nederlandse Billys, Jillis Roshanali, zijn allerlaatste voorstelling als Billy. “Ik word echt te groot,” zei hij zelf daar onlangs nog over.
 
Nog één keer liet hij zien waarom hij maanden geleden te horen kreeg dat hij de rol van Billy op zich mocht nemen. Nog één keer liet hij het volle Circustheater genieten van zijn talenten. En nog één keer mocht hij zelf genieten van het warme applaus en de staande ovatie van het publiek na een spetterend “Kippevel”. Een verdiende staande ovatie, niet alleen voor zijn prestatie van vandaag, maar ook voor al het werk dat hij al die tijd heeft verzet, van de eerste auditie tot aan zijn laatste gang door het theater, met zijn koffer in zijn hand. Daarna was het volop genieten tijdens de finale, het slotapplaus en van de bloemen, uit handen van Albert Verlinde, algemeen directeur van Stage Entertainment Nederland.
 
Na afloop van de voorstelling, waarin Frédérique Sluyterman van Loo de rol van Mrs. Wilkinson speelde en Mischa Kiek de rol van Tony, werd het ook nog emotioneel toen Jillis nog persoonlijk afscheid nam van de vele wachtenden. Mooi en ontroerend om te zien.
 
“We zien je, Jillis!”