Musicalnieuws.nl

Ademloos genieten van een indrukwekkende Little Women

Op Broadway was de musical Little women al een groot succes en nu is deze populaire voorstelling in een concertante uitvoering in Nederland te zien! In de Rijswijkse Schouwburg was op zaterdag 9 oktober de première van deze versie De voorstelling wordt vertolkt doorbeen bijzondere cast, samengesteld uit zowel gevestigde acteurs als veelbelovend jong talent.

Little women vertelt het verhaal van de vier zusjes March: de romantische Meg, de zachtaardige Beth, de verwende en temperamentvolle Amy en de stoere, ambitieuze Jo. De vier zussen dromen, spelen, ruziën en ontdekken wie ze zijn en wat ze willen. Zo hoopt Jo een bekende schrijfster te worden, in een tijd waar kansen voor jonge vrouwen beperkt zijn. In Little women – De musical, in concert beleef je dit wereldberoemde verhaal van Louisa May Alcott over de strijd van jonge vrouwen tegen een bekrompen wereld, aan de hand van prachtige musicalnummers.

Michelle van de Ven neemt de hoofdrol van Jo March op zich. Zij trekt je al snel mee in haar dromen en het verhaal van Jo en haar zussen. Vocaal is zij ijzersterk maar ook de humor en het sterke spel maakt haar een opvallend karakter. Haar zussen worden gespeeld door; Natalie Salek als de romantische Meg, Sem Gerritsma als de ondeugende Amy en Lisanne Veeneman als de innemende Beth. De vier dames zijn samen een plaatje. Hun liefde voor elkaar spat ervan af en hun samenzang klinkt prachtig. Natalie Salek neemt de rol van dromerige Meg op zich samen met Sander Volkers als Mr. Brooke neemt zij je mee in hun verhaal. Hun verhaallijn is simpel maar wel erg mooi. Hun zang is heerlijk en de chemie is fijn om naar te kijken. Sem Gerritsma is een leuke verrassing voor ons. Haar spel is erg innemend en haar komische timing is erg fijn. Al snel heeft zij het publiek in haar hand en dit weet zij gedurende anderhalf uur vast te houden. Lisanne Veeneman als Beth is een plaatje. Haar heerlijke uitstraling en prachtige stem passen erg mooi bij het lieflijke karakter van deze zus. Na het duet van Beth en Jo moet vrijwel iedereen een traantje wegpinken.

Maike Boerdam neemt de rol van Mamee de moeder van de zusters March op zich. Als Marmee weet ze het publiek te ontroeren. Als liefhebbende moeder van de vier ondeugende zussen weet zij te overtuigen en ons te raken. Job Greuter is een heerlijke Laurie. Geweldige stem, heerlijke timing en fantastisch spel.
Anne-Mieke Ruyten als Aunt March is erg leuk. Vocaal zeker verrasend en haar komische timing is geweldig. Wil van der Meer als Mr. Laurence is erg fijn. Samen met Lisanne als Beth weten zij het publiek in te palmen bij “Off to Massachusetts”.
Frank van Hengel speelt Pr. Bhear met verve. Een heerlijke verschijning en een sterke schakel in het geheel.

Little Women is een Broadway-musical uit 2005 met een script van Allan Knee, liedteksten door Mindi Dickstein en muziek door Jason Howland. Little Woman is een heerlijk verhaal met een ijzersterke cast. Deze versie is nog eenmalig te zien in het nieuwe Delamar West in Amsterdam op 25 oktober. Voor info en tickets https://delamar.nl/voorstellingen/little-women/ Ga dit pareltje zien!

Door Jennifer Hoffmann

Kijk HIER voor ons fotoverslag en kijk op onze facebookpagina voor meer foto's
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025