Musicalnieuws.nl

ABAFAZI : 10 Stoere vrouwen die absoluut Black, Brave en Beautiful zijn

Vanaf het moment dat de dames op het toneel verschijnen voel je: dit wordt een bijzondere show! En dat werd het ook op woensdag 13 maart in theater De Stoep in Spijkenisse!

De première van de nieuwste show van de dames van Abafazi: Black, Brave en Beautiful is genieten. Genieten van het enthousiasme dat de dames op het toneel brengen, maar ook het respect dat je wel voor ze moet voelen nadat ze hun persoonlijke verhalen hebben verteld.

Het verhaal
Abafazi komt uit het Zulu en betekent letterlijk vrouwen. De tien power-vrouwen van Abafazi brengen een eerbetoon aan iconische zwarte vrouwen die een lans hebben gebroken voor de vrijheid. Ze nemen je mee op reis door de muziek en cultuur van Zuid-Afrika.
De Afrikaanse drum, de marimba en hun stemmen zijn de basisinstrumenten. Van oudsher is de Afrikaanse drum een vooral door mannen bespeeld instrument, maar de kleurrijke en energieke Abafazi zetten dit stereotypebeeld op zijn kop.
Zuid-Afrika kent maar liefst 11 officiële talen, die in hun oorsprong verbonden zijn met de volkeren die een plek in de Rainbow Nation hebben gekregen. De kostuums van de Abafazi zijn vormgegeven in de traditie van deze verschillende volkeren. Zo vertegenwoordigt elk kostuum een specifieke cultuur, herkenbaar door stijl, kleurgebruik en patronen.

Deze all female drum & marimba band verzorgen een Afrika-belevenis om nooit te vergeten!

Kijk HIER voor de speellijst

En kijk HIER voor ons fotoverslag
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025