Musicalnieuws.nl

Aanstekelijke liedjes en grappen en grollen in Doornroosje van Van Hoorne

Na een succesvolle reeks van elf betoverende sprookjesmusicals, die jaarlijks bezocht worden door meer dan 100.000 bezoekers, blaast Van Hoorne Entertainment dit seizoen Doornroosje De Musical compleet nieuw leven in. Doornroosje ging op 12 oktober in de Rijswijkse Schouwburg in première en MusicalNieuws was hierbij aanwezig.

Het wereldberoemde verhaal over het lieftallige prinsesje dat zich prikt aan een spinnewiel werd een aantal jaren geleden al omgetoverd tot een magische familievoorstelling en zal, in een geheel nieuw jasje, opnieuw een plekje veroveren in de harten van vele kinderen en hun (groot)ouders. In deze volledig nieuwe sprookjesmusical wordt de rol van Doornroosje gespeeld door Sita Vermeulen, die al eerder te zien was als de Kleine Zeemeermin en Rapunzel. Sita met haar stralende uiterlijk en altijd fijne zangstem speelt op heerlijke wijze Doornroosje .
Wie verwacht bij Van Hoorne Entertainment producties een standaard voorstelling van het bekende sprookje te gaan zien heeft het mis, want zoals wij al jaren weten is een sprookje door Van Hoorne veel meer dan het standaard verhaal. Het dolkomische duo Fien en Titus, gespeeld door Esther van Santen en Michael van Hoorne, komen natuurlijk weer de boel op stelten zetten. Dit duo maakt van elk sprookje een heerlijk feest en krijgen tijdens elke voorstelling de kinderen weer moeiteloos mee met hun aanstekelijke liedjes en hun grappen en grollen. Natuurlijk zijn er ook voor de (groot)ouders voldoende grappen met een knipoog.

Fien en Titus zijn de terugkerende karakters in alle Van Hoorne Entertainment producties. Met name het hoge gehalte van improvisatie maakt het voor jong en oud elke keer weer een ontzettende leuke voorstelling, die wij iedere ouder kunnen aanraden. Het sprookje wordt in een geheel zelfgeschreven jasje gegoten, maar net zoals in het originele verhaal is er een kus van de ware liefde nodig om het avontuur tot een goed einde te brengen.

Gelukkig vindt Doornroosje haar ware liefde en ook al is het dan geen prins, de vloek van Fien blijft haar bespaard. De innemende Kelvin Wormgoor wint als Lucas niet alleen het hart van Doornroosje, maar ook van het gehele publiek. Met zijn fijne zangstem en fijne verschijning laat hij feilloos zien en horen waarom hij, na de Kleine Zeemeermin, weer in de huid mocht kruipen van de droom ‘prins’.

Stijn Mac Gillavry is een bekende naam in het VanHoorne Oeuvre, ook dit jaar mocht hij zijn creatieve stempel op de voorstelling zetten. Zo was hij dit jaar als van oudst verantwoordelijk voor de Choreografie. Ook als Leopold kon hij zijn momenten pakken en bewijst hij nogmaals van vele markten thuis te zijn.
In het verhaal van Doornroosje mogen natuurlijk de goede feeën niet ontbreken. Liset Vrugteveen, Iris Warmolts en Ashanti Lavooij mogen in de huid kruipen van deze dames en maken hiermee mening meisjesdroom waar. Elk van de dames heeft een moment in de show om haar individuele talenten te zien. Ook zijn de dames samen een fijne combinatie en ‘kleuren’ mooi samen. Om het zweef effect van de feeën te nabootsen bewegen ze zich voort op de zogeheten hoverboards. Een leuke creatieve manier om toch nog een extra moderne twist te geven.

Een  leuk detail van de Van Hoorne shows is de Sprookjesafterparty, waarbij een meet en Greet met de cast natuurlijk niet mag ontbreken.. Ook is er een heuze Sprookjesverkleedwedstrijd. Je maakt dan ook nog eens kans op een sprookjesachtig prijzenpakket. Doornroosje is een feest voor jong en oud en is nog t/m 25 januari 2020 te zien in verschillende theaters in Nederland.

Kijk HIER voor ons fotoverslag
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025