Musicalnieuws.nl

A Man of no Importance in intieme setting te zien in Theater Het Pakhuis in Hoorn

In 2002 schreef het befaamde duo Lynn Ahrens en Stephen Flaherty (Ragtime, Seussical, Rocky the Musical, Anastasia) de muziek voor de musical “A Man of no Importance”. Van 22 tot en met 24 juni is deze musical in intieme setting met een keur aan topamateurs uit Noord-Holland te zien in Theater Het Pakhuis in Hoorn.

“A Man of no Importance”, gebaseerd op de gelijknamige film uit 1994, vertelt het verhaal van een amateur theatergroep in Dublin in de jaren ’60 van de vorige eeuw. Regisseur Alfie Byrne, in het dagelijks leven busconducteur, wil met zijn groep het toneelstuk “Salomé” van Oscar Wilde op het toneel brengen. Dan wordt hij door de kerkelijke autoriteiten echter beschuldigd van godslastering en gedwongen om te stoppen met de repetities.
 
Als hij daarna een biertje gaat drinken in de stamkroeg van zijn collega Robbie gaat het op de weg terug naar huis mis. Iedereen dreigt zich dan tegen hem te keren maar zijn theatervrienden gaan met zijn allen achter hem staan door zijn verhaal in de kerk te spelen.
 
Enkele jaren geleden bracht Stichting De Maatjes (Ineke de Geus en Gerbrand van Kolck) een intieme en akoestische versie van de musical “Love Story”, ook uitgevoerd door amateurs van verschillende musicalverenigingen in Noord-Holland. Het werd een groot succes met uitverkochte voorstellingen en een extra voorstelling in het M-Lab.
 
De afgelopen weekenden heeft de cast van “A Man of no Importance” hard gerepeteerd in CREA in Amsterdam. MusicalNieuws woonde één van de doorlopen bij die het afgelopen weekend op het programma stonden en zag de contouren van wat ongetwijfeld een bijzondere voorstelling gaat worden.
 
Mattijs Kuiper, Jennifer Terwel, Tonnie Meester en Rogier Havelaar, die ook meespeelden in “Love Story”, worden dit jaar vergezeld door Leon Mulder, Julia Gabeler, Carlo van Munster, Marieke Welboren, Daisy Paap-Carati, Geesje All en Tim Kenter. Manje Dijkema zal de rol van Alfie Byrne op zich nemen. Deze topamateur cast zal muzikaal worden begeleid door Gerbrand van Kolck (piano), Njola Ritzen (fluit) en Onno Postma (gitaar).
 
“A Man of no Importance” zal worden gespeeld in Theater Het Pakhuis in Hoorn op 22 juni (20:30 uur), 23 juni (19:00 uur en 21:30 uur) en 24 juni (14:00 uur). Er is nog een beperkt aantal kaartjes beschikbaar, te reserveren via ineke@demaatjes.nl
 
Kijk HIER voor onze fotoreportage van “A Man of no Importance” van Stichting De Maatjes.

Producties Musical 2.0 - 2024/2025