Musicalnieuws.nl

A little Night Music is een genot met een lach en een traan

Op 2 april 2017 was MusicalNieuws getuige van de uitvoering door Amsterdam Musical van A Little Night Music. De titel is een letterlijke vertaling van Mozart’s bekende “Eine Kleine Nachtmuzik” maar daar houdt de vergelijking op. Geen muziek van Mozart in deze musical, maar de herkenbare muziek van Stephan Sondheim

A Little Night Music is een van de eerste werken van Sondheim, maar in deze musical heeft Sondheim het grondwerk gelegd voor zijn latere werken. In veel nummers worden zijn latere liedjes duidelijk herkend. Amsterdam Musical heeft de luxe om over meerdere fantastische spelers te beschikken en kiest er daarom voor om de show met twee verschillende rolbezettingen te spelen. MusicalNieuws zag beide groepen en kan alleen maar zeggen dat beide groepen gelijkwaardig en geloofwaardig zijn.
 
Het verhaal van A Little Night Music gaat over liefde en verraad. De ooit succesvolle actrice en ongehuwde Desiree Armfeldt (gespeeld door zowel Corinne Rijnders als door Sonja van Stuyvenberg) heeft een affaire met Count Carl-Magnus (Niko Vermeer en Marc van Lanen), die wel getrouwd is met Charlotte Malcolm (Ine van Gisbergen en Esther Visser).
De ex-geliefde van Desiree, Fredrik Egerman (John Coppens en Rick Pronk), is ondanks zijn huwelijk met de maagdelijke Anne (Melanie Verkade-Rubingh en Eva Croonen) heimelijk verliefd gebleven op Desiree.  Echtgenote Anne is van dezelfde leeftijd als de zoon van Fredrik, Henrik (Yannou Tamis en Jeffrey Spoor). Anne en Hendrik hebben duidelijk een klik die meer is dan alleen elkaar aardig vinden… Als al deze personen een uitnodiging ontvangen om met elkaar een weekendje weg te gaan, ontstaan er natuurlijk vreemde situaties. Dit alles wordt geregistreerd door grootmoeder Madame Armfeldt (Madeleine Vogels en Manon Haring-Zeyl), kleindochter Fredrika (in beide versies gespeeld door Myrthe Levering) en bediende Petra (Judith Cohen en Tessa Buijs). Naast deze hoofdrollen zien wij Dawn Bullock, Rian Lanenga, Renée Weersma als vast kwintet, aangevuld door  Marc van Lanen/Niko Vermeer, Jeffrey Spoor/Yannou Tamis. Tenslotte zien wij Eva Croonen, Esther Visser,  Manon Haring-Zeyl, Tessa Buijs, Sonja van Stuyvenberg, Corinne Rijnders, Ine van Gisbergen, Madeleine Vogels, Judith Cohen en Melanie Verkade-Rubingh in het ensemble op het moment dat de anderen de hoofdrollen spelen.
 
Het is voor MusicalNieuws steeds weer een feest om musicals van Amsterdam Musical te zien en zeker met de regie van Bernd Duenk. De vormgeving is weer helemaal top. Grote tafels in het midden van het podium waar men aan kon zitten, maar ook onder kon liggen en bovenop kon staan. Zo werden deze optimaal gebruikt.
De solozang is indrukwekkend en het nummer wat iedereen uit deze musical kent “Send In The Clowns” bezorgt ons, ook in deze Nederlandse versie, tranen in de ogen.
 
Het is helaas niet meer mogelijk om A Little Night Music door Amsterdam Musical te gaan zien, maar hou deze groep in de gaten!
In juni spelen ze Legally Blonde en wij verwachten hetzelfde professionele niveau, dus dat wordt zeker weer genieten!

Ons fotoalbum vind je HIER meer foto's deze week nog op onze facebook pagina