Musicalnieuws.nl

8 op de schaal van Richter - Spring Awakening: Amateurs op professioneel niveau

Richter Theaterproducties brengt de controversiële musical Spring Awakening naar Nederland. Op maandag 14 maart ging deze musical in première in de Verkadefabriek in “s-Hertogenbosch en MusicalNieuws was hiervan getuige.

Spring Awakening vertelt over een groep tieners op een leeftijd waarin ze alles willen ontdekken. Echter seksuele voorlichting werd er niet gegeven, omdat er echt niet over gevoelens gepraat mocht worden. Dan is het natuurlijk wachten op problemen en die blijven niet uit….

De cast: Robin Reitsma als Melchior, Lucía Talamoni als Wendla, Albert-Jan Verhees als Moritz, Amber van Velzen als Martha, Jeroen Sigterman als Otto, Tamara van Sprundel als Ilse, Wouter Smeulders als Georg, Niets Noorlander als Hanschen, Debbie Bongers en Elise van Wanrooij als Thea, Juul van de Laar als Ernst, Sem Gerritsma als Anna, Esmé Theeuwes in alle volwassen vrouwenrollen en tenslotte Dennis Spanjers in alle volwassen mannenrollen 

De castleden stralen stuk voor stuk van het eerste tot laatste moment en hun energie is te voelen in de zaal. 
8 op de schaal van Richter heeft van deze Spring Awakening een erg indrukwekkende voorstelling gemaakt en heeft het voor elkaar gekregen om deze groep amateur acteurs naar een professioneel niveau te brengen. Diverse malen zaten we met kippenvel in de zaal vooral Robin in zijn rol van Melchior weet steeds de juiste toon te raken en te zetten. Ook Albert-Jan Verhees verrast ons volledig met zijn uiterst overtuigende Moritz.

Kortom probeer deze show nog te gaan zien, want hij is nog maar 2 dagen te zien in de Verkadefabriek in ‘s Hertogenbosch!! 


Producties Musical 2.0 - 2024/2025