Musicalnieuws.nl

75e geboortedag Johan Cruijff wordt gevierd met nieuwe castleden in 14 de musical

Aanstaande maandag 25 april zou voetballegende Johan Cruijff 75 jaar zijn geworden. Over het veelbewogen leven van Cruijff is momenteel 14 de musical te zien, een brutale ode aan de iconische voetballer met rugnummer 14.

De rol van Johan Cruijff wordt vertolkt door de veelgeprezen Tobias Nierop, terwijl Myrte Burger de rol van zijn vrouw Danny speelt. Het met maar liefst 10 Musical Awards genomineerde 14 de musical is te beleven in het AFAS Theater Leusden en is recent verlengd tot en met half juli 2022. Bekijk hier de trailer.

Nieuwe castleden

Vanaf 11 mei maken ook Anne-Marie Jung (Annie, Petticoat!) en Kees Boot (Judas, All Stars de musical) hun opwachting in de voorstelling. Anne-Marie neemt de rol van Nel Cruijff op zich en Kees gaat zowel Manus Cruijff als Rinus Michels spelen. Recent zijn ook Theo Martijn Wever (All Stars de musical, Soldaat van Oranje), Justus van Dillen (Oogappels, Dertigers) en Kim van Zeben (Minoes de musical, All Together Now) toegevoegd aan de cast. Anne-Marie Jung: “Ik kijk ontzettend uit naar de rol van Nel Cruijff. Johan Cruijff is natuurlijk een legende en om zijn levensverhaal nu op het toneel te kunnen vertellen is waanzinnig. Ik had in het vak al heel veel goeie verhalen gehoord over 14, omdat het echt een vernieuwende musical is. En toen ik de voorstelling als voorbereiding op de audities zelf ging zien, wist ik zeker: hier wil ik in spelen! Het is echt een heel dynamisch spektakel met heerlijke spelscenes en fantastische muziek om te zingen.Het verhaal

Bij nummer 14 denkt iedereen natuurlijk meteen aan een van ’s werelds grootste voetballers aller tijden. 14 de musical laat zien hoe Johan Cruijff, een eigenwijze en gevoelige Amsterdamse jongen, uitgroeit tot een absolute wereldster. Hoe zijn sportcarrière, zijn privéleven, zijn goede maar ook verkeerde keuzes in het leven, én het overlijden van zijn vader, hem maakten tot wie hij was. Een verhaal over ambitie, liefde, vriendschap, eenzaamheid en verraad. Een meeslepende voorstelling onder regie van Tom de Ket (De Verleiders, Het Pauperparadijs) met nieuwe poprocksongs, spectaculaire scènes, technische hoogstandjes en een prachtig tijdsbeeld van de jaren zestig en zeventig: de hoogtijdagen van de iconische voetballer.

Musical Awards 14 de musical is genomineerd voor maar liefst tien Musical Awards, die op 28 april uitgereikt worden. Een unieke prestatie voor een Nederlandse oorspronkelijke musical. De nominaties zijn: – Tobias Nierop: Beste Mannelijke Hoofdrol in een Grote Musical – Myrthe Burger: Beste Vrouwelijke Hoofdrol in een Grote Musical – Pepijn Schoneveld: Beste Mannelijke Bijrol in een Grote Musical – Arien de Vries: Beste Kostuumontwerp/Kap en Grime – Michiel Voet: Beste Decor, Toneelbeeld en projecties – Erik van der Horst: Beste Muziek/Liedteksten – Tom de Ket: Beste Regie – Tom de Ket: Beste Script en Dialogen – 14 de musical: Beste Nederlandse Oorspronkelijke Musical – 14 de musical: Beste Grote Musical

Cast: Tobias Nierop, Myrthe Burger, Pepijn Schoneveld, Porgy Franssen, Kees Boot, Anne-Marie Jung, Justus van Dillen, Theo Martijn Wever, Kim van Zeben, Sjoerd Spruijt, Ruth Sahertian, Jeske van de Staak, Mitch Wolterink, Eva van der Post, Wolter Weulink, Midas Treub, Kiki Heus, Chiem Vreeken | Script en regie: Tom de Ket | Producent: Wolter Lommerde, Out of Office Productions Meer informatie over 14 de musical is hier te vinden.

Fotocredit: Rudy Hellewegen


Producties Musical 2.0 - 2024/2025