Musicalnieuws.nl

50.000e bezoeker voor theaterspektakel 14, het bijzondere verhaal van Johan Cruijff

Over het veelbewogen leven van Johan Cruijff is sinds afgelopen najaar het theaterspektakel 14 het bijzondere verhaal van Johan Cruijff te zien. Ondanks de corona lockdown in de periode december/januari werd gisteren in het AFAS theater in Leusden de 50.000e bezoeker Tij Beumer in het zonnetje gezet door de cast.

Tij Beumer: “Dit zag ik niet aankomen! Ik was nog nooit naar zoiets als dit theaterspektakel geweest en vond de hele avond een bijzondere ervaring. Ik ben hartstikke trots op mijn bijzondere shirt met rugnummer 50.000 al sta ik volgens hoofdrolspeler Tobias Nierop met zo’n rugnummer zeker reserve!"

Producent Wolter Lommerde: “Het is waanzinnig om vandaag de 50.000e bezoeker te mogen ontvangen. Iedere voorstelling brengt de gehele cast en crew vol overgave het bijzondere verhaal van ‘onze’ nummer 14. Het feit dat het publiek het waardeert is enorm fijn. Dus mag deze mijlpaal niet worden overgeslagen zonder een feestje.”

Humor, nostalgie en héél veel Cruijff Bij nummer 14 denkt iedereen natuurlijk meteen aan één van Nederlands grootste iconen aller tijden. 14 laat zien hoe Cruijffie, een eigenwijze, gevoelige Amsterdamse jongen, uitgroeit tot een wereldster. Hoe zijn sportcarrière, zijn privéleven, zijn goede maar ook verkeerde keuzes in het leven, én het overlijden van zijn vader, hem maakten tot wie hij was. Een verhaal over ambitie, liefde, vriendschap, eenzaamheid en verraad. Met zang dans, muziek en bijzondere video- en archiefbeelden zien we Cruijffs’ leven door de ogen van het fenomeen zelf. Vernieuwer, filosoof en wereldster met een uitgesproken mening over alles in het leven. Een man die veel praatte, maar lang niet altijd werd begrepen. ‘Maar da’s logisch. Je gaat het immers pas zien als je het doorhebt!”

Voorstellingen op wo/do/vr/za om 20.00 uur en za matinee om 15.00 uur.

‘14’ speelt nog tot 16 juli. Na een zomerstop begint het nieuwe seizoen weer op 10 september.

Cast: Tobias Nierop, Myrthe Burger, Pepijn Schoneveld, Kees Boot, Anne-Marie Jung/ Kim van Zeben, Justus van Dillen/ Theo Martijn Wever, Sjoerd Spruijt, Ruth Sahertian, Jeske van de Staak, Mitch Wolterink, Eva van der Post, Wolter Weulink, Midas Treub, Kiki Heus, Chiem Vreeken | Script en regie: Tom de Ket | Producent: Wolter Lommerde, Out of Office Productions

Meer informatie over ‘14’ is hier te vinden.


Producties Musical 2.0 - 2024/2025