Musicalnieuws.nl

50-jarig jubileum van de Agnietenhof succesvol gevierd met De Nacht van Flipje

Het 50-jarig jubileum van de Agnietenhof vieren ze natuurlijk niet alleen. De stad Tiel en de regio vieren het mee, gedurende het hele seizoen. Met in december hun eigen theaterproductie “De Nacht van Flipje”! Deze speciale voorstelling ging op vrijdag 20 december in première en musicalnieuws was hierbij.

Het verhaal:
Meer dan honderd jaar geleden heeft een uitvinder – Alexander Heldring – vreemdsoortige experimenten uitgehaald met bessensap. Helaas voor hem en zijn goedmoedige assistent Ottho van Tiel leverde dat alleen maar een enorme explosie op. voor Alexander is er een standbeeld neergezet en van Ottho is nooit meer wat vernomen.
 
In het heden heeft de vader van Flip heeft het moeilijk. Zijn kleine fabriekje in bessensap staat op omvallen. En dat zou goed nieuws zijn voor de aanstormende politica Rita Grommer die van plan is om korte metten te maken met natuur en klimaat. Al dat rood, en al dat groen is haar een doorn in het oog. Dan duiken Ottho en Alexander op. Blijkbaar heeft hun experiment toch wel iets opgeleverd. Met het geëlektrocuteerde bessensap van Vader Anton roep je bijzondere krachten in jezelf op.  Geven vader Anton en zoon Flip het op? Of gaan ze de strijd aan met de aanstormende politica?
 
Theun Plantinga als Ottho van Tiel heeft de moeilijke taak het publiek mee te nemen in het verhaal. Hoewel het publiek nog iet wat moet wennen aan het karakter wordt Ottho (zeker in de tweede akte). Het nummer ‘weet je wat erg is’ is zeker een mooi voorbeeld van de komische timing van Plantinga. Zijn mimiek is geweldig en past mooi bij het karakter.
 
Julius de Vriend steelt de show in de rol van Flip. Over de jaren heen heeft het publiek hem omarmt. Vocaal een ijzersterke factor in deze show en zijn spel is speels en fijn om naar te kijken. Zijn samenspel met Jaleesa Goris als Liesje is fijn. De twee voelen elkaar goed aan en hun stemmen kleuren mooi samen. Ook afzonderlijk van elkaar staan ze hun mannetje en doen ze zeker niet onder bij hun volwassen collega’s.
 
Alfred van den Heuvel speelt de vader van Flip, Anton, die met hulp van beschermengel Klaartje de plannen van mevrouw Grommer probeert te stoppen. Alexandra Alphenaar speelt de lollige Klaartje Kerstengel. Hun samenspel is leuk om te zien en beiden beschikken van een geweldige komische timing en hebben tegen het einde, iedereen in het publiek achter zich staan.
 
Deze ‘hoofdcast’ wordt bijgestaan door een groot ensemble bestaande uit een (wisselende) kindercast, de volwassen acteurs en een koor. Ondanks de vele leeftijden kleurt alles mooi samen. De kinderen spelen leuk, en hoewel sommige zang teksten niet helemaal duidelijk te verstaan zijn, maakt hun energie dat meer dan goed. Het koor klinkt mooi en hebben flink wat te doen in de show. De volwassen acteurs pakken ieder hun moment. Bij sommigen is het spel hier en daar wat onzeker maar een ander straalt alsof hij/zij het al jaren doet.
 
Naast de kans om met professionele acteurs op het podium te staan, krijgen de tientallen amateurs de kans om met doorgewinterde creatives te werken. Ze krijgen, een ijzersterk script door Dick van den Heuvel, de muzikale leiding van Jeroen Sleyfer, de choreografieën van Chiara Re. En dit alles onder regie van Bruun Kuijt.
 
Nacht van Flipje is van vrijdag 20 t/m zondag 29 december 2019 exclusief te zien in Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof in Tiel!

Kijk HIER voor ons fotoverslag
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025