Musicalnieuws.nl

5 sterren voor een fantastische Nederlandse Addams Family

Op zondag 2 december ging in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam de nieuwe Nederlandse bewerking van de Broadway hit-musical THE ADDAMS FAMILY in Première.

De gepassioneerde Gomez (Johnny Kraaijkamp) en zijn geliefde, de bloedstollend mooie Morticia (Pia Douwes), hun duistere ‘schatjes’ Wednesday (Marjolein Teepen) en Pugsley (Martijn Vogel), Oom Fester (Tony Neef), Oma Eudora (Irene Kuiper) en uiteraard butler Lurch (Raymond Paardekooper) treden uit de duisternis en verruilen hun macabere villa voor een zwarte komedie in het theater. Dochter Wednesday Addams is volwassen geworden en draagt een schokkend geheim met zich mee. Ze is verliefd op Lucas Beineke (Terence van der Loo), een gewone jongen die, tot overmaat van ramp, afkomstig is uit een ‘doodnormaal’ Hollands gezin! Ze deelt het geheim enkel met haar vader Gomez, die echter nog nooit iets voor zijn geliefde Morticia verborgen heeft gehouden. Als Lucas en zijn ouders Henk (Dick Cohen) en Ellis (Mylène d’Anjou) worden uitgenodigd voor een kennismakingsdiner, komt de waarheid op tafel te liggen. De volle maan schijnt, de geesten worden wakker en de liefde wordt op alle fronten op de proef gesteld.

Pia Douwes schittert in de intrigerende rol van Morticia Addams. Vocaal misschien niet een enorme uitdaging voor Douwes, maar onwijs leuk om haar weer eens zoveel te zien dansen. Wat bewijst dat ze toch echt een Multi-talent is. Niet alleen in spel en zang is ze fantastisch, want wat ziet ze er toch enorm mooi uit als de zwoele Morticia. Marjolijn Teepen en Terrence van der Loo zetten Wednesday en Lucas op geweldige wijze neer. Beide erg fijn om naar te luisteren, maar ook het schakelen in hun spel gaat hun moeiteloos af. Mylène d’Anjou & Dick Cohen zij een enig stel om naar te kijken. Beiden een komische timing waar je u tegen zegt en ook gezegend met fijne zangstemmen. Raymond Paardekoper, Tony Neef, Martijn Vogel en Irene Kuiper hebben allen geen enorme rollen, maar pakken ieder hun eigen momenten. Hoewel wij het wel jammer vinden dat tijdens het herschrijven de rol van Fester zo enorm is ingekort, we hadden Tony wat vaker in actie willen zien.

Deze voorstelling is niks zonder het geweldige ensemble (bestaande uit, Dieter Spileers, Frank van Hengel, Javan Hoen, Julia Berendse, Liss Walravens, Kelly van den Boogaard, Rick Sessink, Suzanne de Heij, Thomas Kuipers en Flen Huisman) die vrijwel de hele tijd aanwezig zijn op het podium. Als de voorouders die uit hun graf treden en pas terug mogen wanneer de ware liefde samenkomt. Het ensemble is vocaal zeker een goede steun voor de hoofdrollen en daarbij ook stuk voor stuk geweldige dansers.

Het creatieve team van de nieuwe Nederlandse versie van THE ADDAMS FAMILY werd aangevoerd door regisseur Paul Eenens, choreograaf Stanley Burleson, vertaler/bewerker Jon van Eerd en West End musical director Dave Keech. Een team dat garant staat voor een meesterlijke productie. De Kap en Grime is bij deze show van groot belang en heeft prachtig uitgepakt. De prachtige make-up en haar ontwerp was in handen van Bobby Renooij. En de geweldige kostuums waren ontworpen door Eve Velthuijzen. Ook het decor is prachtig om te zien en werkt fantastisch in de scenes. Carla Janssen Höfelt bedacht dit ingenieuze decor en had de creatieve vrijheid gekregen dit moois te creëren.

De Nederlandse Addams Family is de grootste reizende productie in Nederland op dit moment. Met een absolute sterrencast, een live orkest, prachtige kostuums en decor en spectaculaire effecten mag u deze duistere humoristische musical niet missen.  Nog tot maart 2019 te zien in een aantal theaters door heel het Nederland. Kijk HIER voor tickets

Door Jennifer Hoffmann

Kijk HIER voor ons fotoverslag