Musicalnieuws.nl

3 Musketiers de Musical in Oosterhout; Musicalvereniging Con Brio pakt uit!

De musical gaat over D'Artagnan, die op weg gaat naar Parijs om daar musketier van de koning te worden. Hij ontmoet de drie musketiers Athos, Porthos en Aramis. Kardinaal Richelieu is echter bezig met een gemeen plan, samen met Milady de Winter en Rochefort, om zo meer macht te krijgen en koning Lodewijk XIII aan de kant te schuiven. Hier komen de musketiers achter, dankzij Constance, een meisje aan het hof van de koningin. Zij wordt ook de grote liefde van D'Artagnan. Lukt het D'Artagnan en Constance om samen te blijven en lukt het de musketiers om Richelieu en zijn handlangers tegen te houden?

Allereerst een heel groot compliment voor Jan Huysmans die een waanzinnig decor heeft ontworpen en dit samen met zijn team heeft verwezenlijkt. Een vaste basis kan doormiddel van draaiende driehoeken worden omgetoverd tot het Louvre, tot klooster, tot Rue de Vaugirard en tot balzaal. De brug in Parijs is tevens een schip en een herberg. Van begin tot einde kijk je je ogen uit, het plaatje klopt in combinatie met de kostuums en hierdoor kunnen de spelers nog meer stralen. 

Stijn van Uitert als D'Artagnan weet het publiek vanaf het begin te boeien met zijn spel en zang. Gedurende de show merk je aan het publiek dat hij de gun factor heeft om musketier te worden. Dit geeft hem vleugels en maakte hem gedurende de show alleen maar sterker. Erg fijn naast Stijn zijn de drie musketiers gespeeld door Marcel van den Einde, Edwin Confurius en Mike Dijksman. Je merkt de chemie en het plezier tussen de mannen wat erg meehelpt in hun scenes. De heren zijn goed op elkaar ingespeeld en klinken fijn met zijn drieën/vieren. Naast dit viertal vallen Babette Sonderman als Milady de Winter en Tim Gerrits als Richelieu op als slechteriken. Babette zingt prachtig en heeft veel pit als Milady. Tim steelt als kardinaal de show en je merkt aan het publiek dat telkens wanneer hij opkomt ze klaar zitten in hun stoel om steeds opnieuw te worden weggeblazen door zijn briljante spel en krachtige zang, chapeau.

Uiteraard zijn alle bovenstaande rollen niets zonder een sterk en geloofwaardig ensemble, en die heeft Musicalvereniging Con Brio. Vanaf het begin tot einde is de groep een met elkaar, vooral de zang staat als een huis en qua (stil)spel is het ook fijn om te zien dat iedereen weet waar in het verhaal ze zijn en wat er verwacht wordt van een goed ensemble. Alles valt goed op zijn plek. Waarbij Annemarie Wolvekamp  verantwoordelijk was voor de vocal coaching en Sharon Joosen voor de choreografie.

Wie ''3 Musketiers de Musical'' van musicalvereniging Con Brio niet heeft gezien heeft zeker een mooie avond/middag uit gemist. Wij van Musicalnieuws kijken nu al uit naar volgend seizoen. Welke productie het ook wordt, wij zijn erbij!

Door: Sonny Monster
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025