Musicalnieuws.nl

1.300 kinderen volgen workshops op de Pinokkio School‏

De afgelopen dagen was het in Theater De Efteling een drukte van jewelste. Maar liefst 1.300 kinderen volgen deze en komende week een drietal workshops ter voorbereiding op een eenmalig optreden in de nieuwe Efteling productie Pinokkio – de Sprookjesmusical.

In deze musical, over de houten pop Pinokkio, die het allerliefst een echt jongetje wil zijn, zullen elke voorstelling 30 kinderen eenmalig de vaste cast versterken en de kans krijgen op het podium te staan. Eerder mochten kinderen al eenmalig meedoen in de musical Klaas Vaak, maar 30 nieuwe kinderen per voorstelling is een operatie die zijn weerga niet kent.
 
 
Om de kinderen die mee gaan doen alvast een beetje voor te bereiden mochten zij drie workshops volgen op het gebied van zang, dans en acteren. 60 kinderen volgden elk dagdeel de workshops die werden geleid door Sandra van der Poel-Wijnhout (zang), Lonneke Langenberg-Heerkens (dans) en Mark van Haasteren (acteren). In 3 groepen rouleerden zij en volgden zo elke workshop, die ongeveer 3 kwartier duurden. MusicalNieuws was vandaag aanwezig bij de ochtendworkshops.
 
 
Rond kwart voor tien ‘s ochtends stonden de kinderen en hun ouders al trappelend te wachten voor het hek van de ingang en mochten de kinderen onder begeleiding van medewerkers van De Efteling het theater in. Daar werden zij in drie groepen opgedeeld en op diverse plekken in het theater begonnen vervolgens de workshops. Tijdens de drie workshops werd nog niet gericht gerepeteerd voor de musical, maar konden de kinderen wennen aan het theater en aan het idee dat zij straks voor een zaal vol toeschouwers zullen optreden. Sommige van de kinderen, van 6 tot 13 jaar oud, hebben al eerder meegespeeld in een theaterproductie, maar anderen nog niet.
 
 
In de workshops werd sterk het accent gelegd op presentatie, wat het betekent om op te treden voor een zaal vol mensen, wat wel te doen en wat niet. Alle lessen werden door de kinderen gretig opgezogen en bij alle workshops werd enthousiast meegedaan. Op de dag van hun optreden zijn de kinderen op deze manier al een beetje voorbereid op wat komen gaat en kunnen zij zich volleidg concentreren op het optreden zelf.
 
 
Pinokkio – de Sprookjesmusical is vanaf 9 september te zien in het Theater De Efteling. De cast bestaat uit Alexandra Alphenaar (fee), Barry Beijer (kat en vos), Ara Halici (Constanzo en Pericolo) en Simon Zwiers (Gepetto). De rol van Pinokkio wordt gespeeld door Thijs Overpelt, Davey Gomes, Jannes Heuvelmans en Max Mies. De première vindt plaats op 20 september.