Musicalnieuws.nl

10.000 euro voor Theater Teylingen

Het atelier van Theater Teylingen wordt binnenkort uitgebreid met een mindervaliden toilet. De theatergroep ontving hiervoor zondag, tijdens de kerstmarkt in Voorhout, een cheque uit handen van Stichting Kringloop Herenstraat 63.

Theater Teylingen verzorgde zondag een record van twaalf gratis voorstellingen bij de kerstmarkt op het Kerkplein. Meer dan vijfhonderd mensen zagen de show met hoogtepunten uit de musical 3 Musketiers. De Roef was weer omgebouwd tot een waar theater met een prachtig samenspel van licht, decor en kostuums. 

In het bijzijn van burgemeester Carla Breuer en wethouder Elsbeth Koek overhandigde de directie van de kringloopwinkel de cheque, namens het bestuur en vele vrijwilligers. De Stichting zorgt dat een groot deel van de opbrengst gaat naar goede doelen in voornamelijk Teylingen en directe omgeving. De winkel wordt bemenst door vrijwilligers en dit doen zij met veel enthousiasme en inzet. 

Met deze eindejaarsknaller kan Theater Teylingen haar wens voor een mindervaliden toilet eindelijk gaan uitvoeren. "Geweldig, wat zijn wij jullie dankbaar", reageert Annemieke van der Ploeg. "Onze locatie aan de Wasbeekerlaan 55 in Sassenheim is een bijzondere, daar zijn we heel trots op en we streven ernaar dat deze voor iedereen toegankelijk is. Dankzij deze donatie gaat dat lukken en hopen wij in het nieuwe seizoen ook publiek te kunnen ontvangen als bijvoorbeeld de Zonnebloem."

Het was een prachtige week voor Theater Teylingen. Een paar dagen eerder - tijdens de Dag van de Vrijwilliger - ontving de groep namelijk de hoofdprijs van de Teylinger Vrijwilligersprijzen 2022, de Teylinger Trofee voor meest impactvolle en inspirerende vrijwilligersactiviteit. De jury raakte geïnspireerd door de visie op cultuur en theater, de maatschappelijke betrokkenheid en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Bij de trofee hoorde een geldprijs van 1.250 euro.

Bezoekers van de voorstelling kregen zondag meteen een voorproefje van De Gravin van Holland. In de hal van De Roef draaide een videopresentatie van de grote productie die in het voorjaar te zien is in Het Onderdak in Sassenheim. Kaarten hiervoor zijn verkrijgbaar via https://degravinvanholland.nl


Producties Musical 2.0 - 2024/2025