Musicalnieuws.nl

Veel blije gezichten bij de verjaardag van Sinterklaas in ’t Kuipke in Gent

Het grootste kinderfeest van het jaar laat ons soms vergeten dat de goedheiligman zelf ook verjaard. Sinterklaas is namelijk jarig en gaf daarom afgelopen weekend een groot verjaardagsfeest in ’t Kuipke in Gent

Vele kinderen zakte op zondagmiddag af om het feest mee te vieren met Superpiet, Pietertje en de showpieten. Natuurlijk mag de Sint zelf ook niet ontbreken. Luidkeels roepen de kinderen (en ook de  mama’s en papa’s worden verplicht mee te doen) om Sinterklaas. Door het publiek stapt hij richting het podium en geeft hier en daar een high five of een boks. Hoofdpiet zal hem wel begeleiden naar zijn troon op het podium. Daar geeft de Sint al snel toe dat hij moe is, aangezien hij niet meer de jongste is. Ondanks dat Superpiet hem belooft het rustig aan te doen, zegt Sinterklaas dat hij maar beter stopt en met pensioen gaat. De kinderen roepen vol ongeloof en even lijken de pieten niet te weten hoe ze hierop moeten reageren.

Ondertussen heeft Pietertje uitgelegd dat hij studeert en een teletijdmachine heeft uitgevonden. Hij stelt voor om de Sint in deze machine 50 jaar terug in de tijd te sturen en hem dan weer fris terug te krijgen. Regels rondom tijdsreizen zoals we uit films kennen, moeten we even achterwege laten. We moeten niet gaan nadenken over hoe de Sint van 50 jaar geleden de Sint van nu ontmoet, en welke dan terug wordt gestuurd. De kinderen stellen hier zich duidelijk geen vragen bij. Wanneer Pietertje de inlogcode niet meer weet is er wat paniek voelbaar in de zaal. Sinterklaas is kwijt!

Terwijl er druk wordt gezocht naar de inlogcode komen verschillende artiesten het podium op: een zangeres, een circusartiest en 2 heren die met bestuurbare vliegtuigjes rondvliegen. Een waar spektakel voor de kleine kinderoogjes en een cadeau extra voor op het verlanglijstje. Gelukkig blijkt de code zeer gemakkelijk te zijn en komt er een frisse Sinterklaas voor in de plaats die zin heeft in een feestje. Eindelijk komen de langverwachte sinterklaasliedjes en wordt er luidkeels meegezogen.

De show is geen groot spektakelstuk zoals andere Sint-shows, maar hierdoor is het veel toegankelijker voor de kleinste kinderen. Waar veel theaters, concertzalen etcetera nog iets van kunnen leren is hoe hard de muziek staat. Beschermende koptelefoons en oordoppen waren niet nodig, wat aangenaam was. Sinterklaas en zijn pieten hebben goed voor de oren gezorgd. Na deze vermakelijke show kon iedereen die wilde nog met Superpiet op de foto of zijn cd kopen. Vele blije gezichten verlieten ’t Kuipke om zo snel mogelijk thuis hun schoen te zetten.

Door: Samantha Brouwers
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025