Musicalnieuws.nl

Thoroughly Modern Millie een feel good musical op overtuigende wijze door Musicalgroep Utrecht gebracht

De musical Thoroughly Modern Millie is gebaseerd op gelijknamige film uit 1967 met in de hoofdrol Julie Andrews. Door Musicalgroep Utrecht werd deze show op 7, 8, 9 en 10 juni gespeeld in theater De Kikker in Utrecht en MusicalNieuws bezocht de show op donderdagavond 7 juni.

Musicalgroep Utrecht heeft een luxe probleem: hebben andere verenigingen problemen om de juiste mensen voor de juiste rollen te vinden, Musicalgroep Utrecht heeft voor iedere rol een dubbele bezetting. Waardoor elke speler/speelster de rol slechts drie keer kan spelen.

Op de première donderdag zagen wij Merit Veldhuizen in de rol van Millie en wij kunnen alleen maar zeggen, wow en zij deelt de rol?! Merit is een prachtige verschijning met een even zo prachtige stem en zij speelt de rol ook nog eens erg overtuigend. Daarom kunnen wij ons haast niet voorstellen dat zij slechts 3 van de 6 shows mag spelen. Maar dit zegt zeker iets over het niveau van de groep, want de creatives verzekeren ons dat Milly (what’s in a name ;)) Uylenbroek niet voor Merit onder doet.

Thoroughly Modern Millie vertelt het verhaal van een dorpsmeisje, Millie Dillmount, die naar New York City komt om te trouwen voor geld in plaats van liefde - een zeer modern doel in 1922, toen vrouwen  nog maar net het personeelsbestand betraden. Millie’s aankomst in de grote stad gaat toch anders dan ze verwacht had, want ze wordt al gelijk beroofd van haar tas en schoen(?). Ze wordt tegen wil en dank geholpen door Jimmy Smith (op heerlijke wijze vanavond gespeeld door Ruben Held).
Het lukt haar al snel om een kamer te vinden en denkt deze in eerste instantie te gaan delen met Dorothy (Femmy Schipperhein), maar het blijkt al snel dat er iets niet helemaal pluis is met dat hotel, want meisjes verdwijnen onverwachts. De eenzame meiden vallen ten prooi aan de slavenhandelaar Mrs. Meers  (Anouk Brouwer) met haar Russische hulpjes Vladimir en Pjotr. De hulpjes Vladimir en Pjotr worden gespeeld door Alexander Otgaar en André Veenstra in alle zes de voorstellingen.
Om de huur te betalen en natuurlijk om een geschikte bruidegom te vinden gaat Millie aan het werk op kantoor. Ze gooit al gelijk alle charmes in de strijd om Trevor Graydon III (gespeeld door Erik Keller) te versieren, maar dit alles wordt gelijk doorzien door de strenge en oplettende Miss Flannery (op heerlijke wijze gespeeld door Susan Rooijmans-Grelling).
Jimmy blijft ze steeds tegen het lijf lopen en door Jimmy leert Millie zangeres Muzzy kennen, waar ze niet alleen vriendinnen mee wordt, maar die haar ook wijze levenslessen meegeeft. Muzzy wordt gespeeld door Ralph Wildeman en hij doet dit met verve. Neemt Millie deze levenlessen ook ter harte of gaat ze toch proberen om iemand met geld aan de haak te slaan?

Thoroughly Modern Millie is een vrolijke musical met toegankelijke muziekstukken. Het is zeker een feel good musical met een happy end te noemen.

Omdat de rollen gedeeld werden zullen wij hier ook de namen van de andere spelers noemen, die tijdens de andere shows het ensemble completeren: Jimmy Smith: Martijn van Beek, Dorothy Brown: Cecily Sadowski, Mrs. Meers: Mirja van der Stouwe, Trevor Graydon III: Frederik Markusse, Muzzy van Hossmere: Tom ten Hove, Miss Flannery: Karin Romijn,
Gloria, Alice en Ruth: Anna-Maria Schwarze, Margoke Nijssen, Evelien van Egmond en Agent, Kenneth, Dexter: Pieter van der Galiën

Decorontwerper Hubert ter Meulen vertelde na de voorstelling trots over de achtergrond die bestaat uit diverse lijnen die verschillend geïnterpreteerd kunnen worden, maar ons het meest aan een skyline doen denken. Er worden verder geen grote decorstukken gebruikt, maar deze worden ook niet gemist.

Helaas was deze show slechts 6 keer te zien, maar wellicht een reprise in de toekomst?

Kijk HIER voor een klein fotoverslag en hou onze facebookpagina in de gaten voor een uitgebreid fotoverslag en vergeet deze natuurlijk ook niet te liken!
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025