Musicalnieuws.nl

Theaterconcert Unsound Mind in reprise

Op 1 en 9 februari staat collectief Unsound Mind weer in de theaters met een nieuw benefietconcert. De opbrengsten van deze concerten zullen wederom gedoneerd worden aan Stichting MIND. MIND probeert psychische problemen te voorkomen, en mensen die hiermee te maken hebben te ondersteunen. Verder voeren ze ondermeer actie voor meer aandacht voor psychische problemen.

Om deze reden zal de voorstelling bestaan uit een variatie aan musicalnummers uit diverse musicals, die allen iets te maken hebben met mentale gezondheid. Door middel van vrolijke, hoopvolle, cynische en aangrijpende nummers en verbindende teksten/verhalen houdt de cast het publiek als het ware een spiegel voor. Op deze manier hopen ze deze thema’s bespreekbaar te maken en het taboe erop te doorbreken. Ze streven zo naar meer openheid en begrip.

Doordat er binnen de groep veel mensen te maken hebben (gehad) met depressie, angststoornissen of PTSS wordt er met extra veel passie gewerkt om geld op te halen voor dit mooie doel. Er wordt in deze groep omgegaan met verdriet, trauma, onzekerheid en verlies. Maar er wordt ook vreugde gedeeld en (heel veel) met elkaar gelachen en gezongen.

Met het eerste concert van Unsound Mind in januari 2019 haalde het collectief meer dan €2.000 op en kregen zij zelfs een vermelding op het online platform van de NOS. Maar belangrijker nog: het concert bracht een gesprek op gang, en meerdere bezoekers van het eerste concert hebben naar aanleiding van Unsound Mind hulp durven zoeken voor hun mentale problemen. Reden genoeg voor initiatiefneemster en producente Melissa Zijsling om een tweede concert op te zetten. Zij sloeg wederom de handen ineen met muzikaal leider Erik Pielaat (Kruistocht in Spijkerbroek), en werkte als regisseuse aan een nieuwe voorstelling. Dit onder toeziend oog van creative advisor Ruud van Overdijk (o.a. RENT, Zorro, We Will Rock You, e.a.).

De groep bestaat uit gepassioneerde en enthousiaste jongeren en jongvolwassenen waarvan enkelen al actief zijn in het vak, op verschillende niveaus. Zo waren Davey Molenbroek, Erik Pielaat en Jesse Stenzler vorig seizoen te zien in de musical ‘Kruistocht in Spijkerbroek’ van NJMT/Theater Terra en maakten Lorenza Kok, Sydney Kuipers en Jolie van der Veen eerder deel uit van de musicalproductie ’13’ van FanWork Musicals.

De voorstellingen vinden plaats op zaterdag 1 februari (theater ’t Zonnehuis, Amsterdam) en zondag 9 februari (theater Aan de Slinger, Houten), en prijzen liggen tussen de €13 en €22,50. Het beloven bijzondere concerten te worden, waarmee bezoekers direct een goed doel steunen. Voor kaarten en verdere informatie verwijzen we je graag naar www.unsoundmind.nl.

FB: Unsound Mind
IG: @unsoundmindofficial

Producties Musical 2.0 - 2024/2025