Musicalnieuws.nl

Populaire ‘Juf Braaksel’ gaat het theater in

Naast de succesvolle kinderboekenreeks van Carry Slee over ‘Juf Braaksel’ komt er in december een heuse bioscoopfilm over de populaire juf en dat niet alleen, vandaag maakt producent Giovanni Sturkenboom van STENT Producties bekend dat ‘Juf Braaksel’ een eigen musical krijgt. ‘Juf Braaksel en de magische ring’ zal vanaf augustus 2024 te zien zijn in theaters door heel Nederland. De cast wordt op een later moment bekendgemaakt.

In 2018 liet Carry Slee, bekend van boeken als ‘Spijt!’, ‘Lover of Loser’ en ‘Afblijven’, het publiek kennismaken met Juf Braaksel. Vorige maand verscheen het zesde deel in de serie en in december volgt er een bioscoopfilm. Van het eerste boek, ‘Juf Braaksel en de magische ring’, zijn inmiddels al meer dan 100.000 exemplaren verkocht.
 
‘’Ik ben heel trots op het feit dat wij het vertrouwen hebben gekregen om Juf Braaksel naar het theater te brengen. Voor de huidige generatie van 8+ is de juf een iconisch figuur geworden, waar een zesdelige boekenreeks over is gemaakt. Carry Slee is voor mij persoonlijk een groot onderdeel geweest van mijn jeugd, ik ben opgegroeid met veel van haar boeken. Ik vind het dan ook een eer om met mijn team de vertaalslag naar het theater te gaan maken voor een musical. We starten binnenkort met de casting voor volwassenen én kinderen, ik kan niet wachten!’’ aldus producent Sturkenboom.
 
Het script en de regie liggen in handen van Florus van Rooijen, Marnix Wetzer zal de muziek componeren en Aukje Nieuwenhuijze tekent voor de choreografie. Net als bij de bioscoopfilm blijft Carry Slee, schrijfster van de boekenreeks, nauw betrokken bij de ontwikkeling van de musical.
 
Over ‘Juf Braaksel en de magische ring’
Lotte en Thijs zitten op een fijne school en hebben een lieve juf, juf Evi. Maar dan wordt de enge juf Brakel directeur en alles verandert: verjaardagen mogen niet meer gevierd worden, trakteren is ten strengste verboden en schoolreisjes worden afgeschaft. Dus geeft de klas haar een bijnaam: juf Braaksel. Ze moeten een plan bedenken om van die akelige juf Braaksel af te komen! Maar dat is nog niet alles: Lotte heeft ook een geheim dat moet worden opgelost. Kan de magische ring van juf Evi haar daar misschien bij helpen?

De musical gaat op zondag 22 september 2024 in Schouwburg Het Park in Hoorn in première waarna een landelijke tournee tot voorjaar 2025 zal volgen.

Producties Musical 2.0 - 2024/2025