Musicalnieuws.nl

Ordinary Days - Terug naar waarom

Vandaag 1 juli 2015 is de eerste try out van Ordinary Days; MusicalNieuws sprak tijdens de presentatie op 25 juni met 2 van de oprichters van “De Brug Musicaltheater”: Wesley de Ridder en Julia Berendse.

Wesley vertelde ons over Ordinary Days: “het is geen dramatisch stuk. Nee, dat willen wij niet. Ordinary Days gaat over 4 jonge mensen van eind 20 - begin 30 en speelt zich af in de stad. Het is een beetje hetzelfde als “Voor je ‘t weet” maar dan met een iets andere thematiek. We willen dat mensen met een soort mindfulness naar huis gaan.”
 
“In deze tijd is iedereen met de toekomst bezig, maar je moet ook nu je droom beleven. Daar moet je een balans in zien te vinden in het leven en wij hopen dat mensen daar, na het zien van Ordinary Days, over na gaan denken. “
“Ik speel de rol van Warren en Warren leeft heel erg in het NU. Hij ziet in alles wel iets moois en omdat hij wilt dat anderen het moois ook zien deelt hij flyers uit en zo ontmoet hij Deb. Hij wilt juist heel erg leven en gelukkig zijn in het hier en nu, terwijl Deb juist haar dromen aan het najagen is. Als hij Deb tegenkomt probeert hij haar te veranderen om niet alleen haar dromen na te jagen, maar ook NU te genieten.”
 
Over de show zelf vertelt Wesley: “Net zoals “The last five years” wordt de show in zijn geheel gezongen, maar deze show vertelt het verhaal wel in een chronologische volgorde. Er zitten 19 nummer is de show en samen vertellen deze nummers het verhaal.”
 
---
 
Julia vertelt ons dat ze hoopt dat iedereen geraakt de zaal uit zal gaan. “Ik vind het zelf lekker als ik wat toe heb gelaten als ik een voorstelling verlaat. Mijn karakter gaat aardig wat meemaken en daarom hoop ik dat het publiek van alles wat mee zullen krijgen. Er zit zoveel in de show en vooral in mijn lijn, dat het publiek overladen wordt door verschillende dingen. Mijn karakter is eigenlijk gedurende hele show wat onbegrijpelijk, maar pas op het eind komt men achter de clue waarom ze zo moeilijk doet.”
 
“Het is weer een off-broadway show en we zoeken steeds naar bepaalde thema’s die dicht bij ons liggen. We kiezen niet bewust voor shows met 4 personen, maar het kwam zo uit. Misschien is onze volgende show wel met 6 personen ofzo, dat weten we nog niet.”
 
“De crowdfunding is geweldig gegaan en we hebben al 101% er zijn n.l. 2 fondsen bij ons aangesloten en daardoor zaten we ineens boven de 100%. Iedereen was natuurlijk gelijk dolblij en super dankbaar. Door “De Brug” kan ik juist mooie verhalen vertellen aan het publiek, die ergens over gaan en dit is juist de reden waarom ik theater ben gaan doen. Hierin kan ik alles kwijt, maar dan ook wel op een intieme manier. Daarom is de opstelling op een manier dat de acteurs dicht op het publiek zitten, want dit geeft het ouderwetse kampvuur gevoel. “
 
MusicalNieuws wenst cast en crew van De Brug heel veel toi toi toi bij de eerste try-out vanavond en natuurlijk met de première vrijdag 3 juli 2015
 
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025